Додик: Инцков извјештај врви од стереотипа

10.05.2014 Актуелно

 

„Тврдити да су у БиХ осам година застоји једна је од парола коју су неки промовисали у Сарајеву, наводно кад је Додик дошао на власт, али мени је драго да тако стоји БиХ која је грађена прије мене, која је била неодржива и на штету Репулике Српске“, рекао је Додик новинарима.

Додик је навео да је сам Инцко потврдио да је апсолутно успио пројекат Српске.

„Ми смо све радили у складу са Уставом БиХ и у складу са Дејтонским споразумом, а Инцко представљајући лажном ситуацију у БиХ узима једну флоскулу која говори о томе да политичари нису нашли рјешење за одлуку Сејдић – Финци, а добро зна да је Републике Српска понудила то рјешење и да је у Федерацији БиХ /ФБиХ/ застој“, додао је Додик.

Додик наводи да Инцко нема снаге да то нагласи, али је увијек имао кад је у Републици Српској био неки застој.

„У овом извјештају Инцко демантује саму међународну заједницу и OHR и његове активности у БиХ“, каже Додик.

Коментаришући Инцкову тврдњу да у БиХ треба да постоји грађанско друштво, Додик се сагласио са тим, али не оно које има рушилачке намјере, које је подржавао OHR.

„У том извјештају је лаж у којој се тврди да су грађани БиХ изашли на улице да се буне против власти – у Републици Српској грађани нису у томе учествовали, господине Инцко“, поручује Додик.

Додик је подсјетио да је и Република Српска послала УН један од најобјективнијих извјештаја о стању у БиХ и да у Савјету безбједности постоје људи који држе до тога да чују шта Српска каже.

БиХ је на штету свих, па и Бошњака

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Вишеграду да је БиХ на штету свих – не само Срба, него и Бошњака.

„БиХ може евентуално да направи неки свој консензус као савезна држава састављена од више држава овдје. Оваква БиХ само је замор, једна мора која је овдје све нас притиснула и не може било шта да добро да донесе било коме“, рекао је Додик новинарима, коментаришући оцјену предсједника Србије Томислава Николића да је све више очигледно да БиХ не може да опстане.

Додик је нагласио да је увјерен да оваква БиХ није у корист Бошњака и да Бошњаци који наивно вјерују да ће се нешто драматично преокренути и да ће они покорити Србе и Хрвате и да ће они постати главне газде у БиХ.

„То се наравно неће десити. Ако се БиХ распадне, Бошњаци сами себе стављају на негативну страну процеса историје. Мислим да би им било паметније да размишљају о томе да буду своји на своме, а не да покушавају да наметну своје ставове другима“, поручио је предсједник Додик.

Архива