Српска створила добре услове за произвођаче

08.04.2014 Актуелно

 

Додик, који је присуствовао отварању 17. Међународног сајма привреде у Мостару, гдје је дошао да подржи 16 излагача из Републике Српске, истакао је да је привредна сарадња на било ком нивоу важна за Републику Српску и да треба подржати привреднике.

„Подршке привреди је примарно питање. Влада Републике Српске у посљедње вријеме уложила је велике напоре ради стабилизације амбијента и услова привређивања. Направили смо амбијент који је стимулативан за произвођаче, прије свега у реалном сектору“, навео је Додик у изјави за агенцију „Срна“.

Предсједник је нагласио да је учињено много да процес регистрације предузећа буде поједностављен, истичући да је Република Српска у томе лидер у региону.

Додик је навео да је управо то изазвало велику пажњу на овом сајму и да су га неки привревредници питали како могу регистровати фирме у Републици Српској.

Предсједник Републике је рекао да је Република Српска имала привредни раст од два одсто и да су мјеста попут овог сајма добра да се разговара о проблемима у привредној сарадњи и да се они рјешавају.

Коментаришићи пројекат „Јужни ток“, Додик је ракао да се финализује уговор са „Гаспромом“ о томе да сва права и обавезе припадну Републици Српској и да у том погледу мисли да нико не би требало да прави проблеме у Федерацији и на нивоу БиХ.

Предсједник је додао да ће ове или почетком идуће седмице такав приједлог бити упућен према институцијама БиХ да би се добиле потребне сагласности. „Тада можемо говорити је ли ријеч о опструкцији или блокади“, закључио је Додик.

Додик је на 17. Међународном сајму привреде у Мостару посјетио штанд излагача из Републике Српске.

 

Архива