СНСД остварио најзапаженији успјех

05.04.2014 Актуелно

“Наш почетни политички циљ заустављање извршног интервенционизма међународне заједнице је остварен“, казао је Додик, након сједнице Градског одобра у Бањалуци.

 

Он је рекао да је СНСД најјача и најбројнија политичка партија. Такође је казао да у преидзборну кампању иде пред грађане, како би представио своје резултате.

Лидер СНСД-а је казао да ће ова странка избјећи јавну конфронтацију и блаћење.

“ Опозицији препуштамо тај терен, а ми морамо релаксирати ствари“ казао је Додик и навео да Игор Радојичић, има његову окромну политичку подршку.

Игор Радојичић је рекао да Градски одбор странке констиуисао и успоставио око 200 мјесних одбора на територији града Бањалуке.

Како је навео до краја мјесеца, излазе, са новим политичким планом за Бањалуку, те додао да ће СНСД водити позитивну кампању.

“ Грађани очекују да побједници на изборима кажу, шта ће сутра да ради, а не ово што опозиција ради у Бањалуци. Опозиција која се бави подметањем и принтањем летака, неће побољшати статус грађана. СНСД ће дати одговор шта намјерава да ради у наредном периоду“, казао је Радојичић.

Коментаришући јучерашње потписивање споразума СДС-а и ПДП-а, са политичким станкама из ФБиХ, подсјетио је да је СДА прије седам дана потписао споразум са колаицијом “ Први март“, с циљем доминације у Народној скупштини РС, а да се у парламенту БиХ обесмисли ентитетско гласање.

„СДС и ПДП јуче су потписали споразум са СДА и нека одговоре шта су потписали са истима који су прије седам дана рекли да им треба више од пет посланика у парламенту БиХ да практично укину ентитетско гласање и уставно промијене амбијент у БиХ и је ли то нови пробосански став СДС-а у Републици Српској“, рекао је Радојичић у Бањалуци.

Он је такође подсјетио да ће на наредној сједници Народне скупштине РС, посланици разматрати закон о пребивалишти на ниову РС.

Навео је да је било боље, да је тај закон усвојен на нивоу БиХ, те да је то изнуђен потез како би се уредиле пријаве пребивалишта и боравишта грађана.

“Али, систем се буши и даље, јер је Парламент Федерације БиХ прошле седмице донио закон којим се у потпуности нарушава систем социјалних права у БиХ“, казао је Радојичић. Наиме, како је појаснио тим законом се даје право гласа рађанима РС и ФБиХ, а сва социјална права се задржавају у Федерацији БиХ. Како је навео, циљ је послати 100.000 гласача из ФБиХ, да гласа у РС.

Данашњој сједници Градског одбора СНСД-а Бањалука присуствовала је и међународни секретар странке и потпредсједник Градског одбора СНСД-а Жељка Цвијановић.

Архива