Додик: Политика СДС-а опасна за Републику Српску

14.04.2014 Актуелно

 

Ово је данас у Бањалуци изјавио Милорад Додик, предсједник РС и лидер СНСД-а, поновивши да је у том погледу политика СНСД-а јасна.

„Када и ако се створе услови, овај народ треба да одлучује о својој судбини и то је наша политика, а то Босићу не одговара. Његов покушај да обезвриједи РС кроз причу о малој РС говори о томе да је она само мала када је воде мали људи, када су је они водили“, рекао је Додик новинарима током церемоније отварања моста у Карановцу, код Бањалуке. Он је додао да су ставови СДС-а „апсолутно ретроградни за саму политику и саму позицију РС“.

„Босић и СДС су пробосански оријентисани и они не желе да сакрију своје политике. Они немају ништа ново, све је старо и рециклирано“, закључио је Додик.

На питање да ли је упознат с „Бијелом књигом“ СДС-а, Додик је одговорио „да нема било шта битно да каже за њих и њихов програм“.

„Ради се о рециклираним политикама и рециклираним људима. То су исти људи и ако некоме могу да продају идеју о томе да су нешто ново и да доносе промјене, онда је тај наиван“, закључио је Додик, не спорећи право СДС-у „да ђелују на начин како мисле да треба“.

Осврнувши се на идеју Петра Ђокића, лидера СП-а, о укидању наџорних и управних одбора у предузећима, Додик је рекао да је то немогуће.

„Морају да постоје учешћа одређених структура, али сасвим сигурно то може бити рационализовано. Као што је Влада већ кренула путем извршавања деакумулације било каквих функција у том погледу“, навео је Додик.

Он није могао да одговори на питање о директорима предузећа којима истиче рок за изјашњавање у којим наџорним и управним одборима желе да остану.

„То треба да питате Владу, Влада је донијела добру мјеру и спроводила све политике које су планиране и усвојене“, истакао је предсједник РС.

Према ријечима Жељке Цвијановић, предсједника Владе РС, сви ови директори такве информације требало је да доставе Влади до јуче у 16 сати.

„Секретаријат је добио задужења да направи информацију за Владу, коју ћемо разматрати у сриједу или четвртак“, казала је она.

Цвијановићева је најавила и да ће Влада анализирати рад директора Центра за професионалну рехабилитацију, чију смјену захтијевају упосленици овог завода.

„Влада нема ниједан проблем да разматра рад директора, као што нема ниједан проблем да анализира свој рад“, закључила је Цвијановићева.

 

 

Архива