Цвијановић: Српска чврсто опредијељена за Јужни ток

12.04.2014 Актуелно

 

„Остајемо при понуди да овај пројекат обухвати и ФБиХ, како бисмо могли да одговоримо потребама цјелокупног тржишта БиХ које ће бити снабдијевано гасом. Прије годину дана покренули смо заједничку иницијативу да до тога дође, али је, у међувремену, дошло до недоумица у ФБиХ“, рекла је Цвијановићева у Бањалуци.

Коментаришући писмо предсједника Руске Федерације Владимира Путина Предсједнштву БиХ, у којем се упозорава на енергетску ситуацију због стања у Украјини, Цвијановићева је нагласила да се ставља знак питања на који начин ће се реализовати укупни пројекат „Јужног тока“.

„Претпостављам да ће доћи до рјешења проблема који постоје због велике зависности цијелог европског тржишта кад је ријеч о снабдијевању овим енергентом. Ово је игра великих, а ми смо само неко ко жели реализовати свој дио пројекта, односно да будемо дио великог гасног пројекта“, поручила је Цвијановићева.

Предсједништво БиХ примило је писмо предсједника Руске Федерације Владимира Путина, посредством Амбасаде Руске Федерације у БиХ, у којем га информише о потешкоћама у испоруци руског гаса до којих би могло доћи усљед актуелне ситуације у Украјини.

 

Архива