Бећировићево писмо директан напад на МУП Српске

26.04.2014 Актуелно

 

Портпарол СНСД-а Душица Савић изјавила је Срни да је МУП Српске овим писмом оклеветан на најгори могући начин, иако ова институција професионално обавља свој посао, обезбјеђујући сигурност на територији Републике Српске свим грађанима.

Бећировић је јуче упутио отворено писмо високом представнику у БиХ Валентину Инцку и шефу Делегације и специјалном представнику ЕУ у БиХ Петеру Соренсену тражећи да искористе своја овлаштења и предузму конкретне потезе с циљем заштите сребреничких жртава.

Савићева је истакла да је позив СНСД-у од предсједника НДП-а Драгана Чавића да прекине сарадњу са СДП-ом и да покрене иницијативу за смјену Бећировића представља контрадикторност када је ријеч о Чавићевим наступима.

„Чавић је заједно с Младеном Иванићем /ПДП/ и Младеном Босићем /СДС/ тврдио да Републици Српској не пријети никаква опасност од БиХ, те то и потврђивао неколико пута, гостујући на федералним медијима“, нагласила је Савићева.

Она је додала да је лидер НДП-а, свјесно или несвјесно, заборавио да су представници СНСД-а у парламенту БиХ прије годину дана гласали за смјену Дениса Бећировића, који је тада и био смијењен због непримјереног понашања.

Савићева је подсјетила да је Чавић тада оптуживао СНСД да производи кризу на нивоу БиХ, а да сада тражи реаговање СНСД-а, „што јасно показује да се Чавић додворава бирачима у Српској“.

Она је закључила да је СНСД имао, има и да ће имати политику којом на најснажнији начин штити интересе Републике Српске и њених институција, а самим тим и МУП-а Српске као институције у којој грађани Српске виде гарант своје безбједности.

 

 

 

Архива