За Српску важно да је Србија из избора изашла јака и моћна

22.03.2014 Актуелно

 

Честитајући изборну побједу Вучићу, Додик је рекао да очекује да се Србија активно укључи у провођење Дејтонског мировног споразума, јер је до сада била на дистанци, док су друге земље, попут Турске, која није потписник овог споразума, активно учествовала у његовој примјени.

„Турска, иако није потписник, активно се укључивала у нека дешавања у БиХ и то углавном на страни Бошњака“, рекао је Додик у Влади Србије, након разговора са Вучићем.

Договорено формирање новог тима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и први потпредсједник Владе Србије Александар Вучић договорили су данас формирање новог тима који би радио у оквирима Споразума о специјалним и паралелним везама на унапређењу односа Србије и Српске.

Вучић је послије састанка са Додиком у Влади Србије рекао новинарима да би тим чинили важни представници Србије и Републике Српске.

„Његов рад ће се тицати заједничког деловања на правно-политичком и економском плану, поштујући Дејтонски споразум и територијални интегритет БиХ и сусједних земаља“, појаснио је Вучић.

Он је додао да је на састанку било ријечи о искориштавању електрокапацитета Дрине, гасоводу „Јужни ток“, питању држављанства Србије за грађане Републике Српске, те о економским темама.

 

 

 

 

 

Архива