СНСД показао како се бране интереси Српске

27.03.2014 Актуелно

 

„Како се заступају национални интерси у Сарајеву научио сам од Небојше Радмановића, Николе Шпирића, Душанке Мајкић и Бошка Томића, екипе која неће издати интересе Српске. Та екипа, прије свега, пита шта каже Народна скупштина и Влада Републике Српске, те кабинет предсједника Додика, како се понашати у Сарајеву“, рекао је Кошарац на трибини СНСД-а у Источном Сарајеву.

Он је напоменуо да приликом доношења закона у Парламентарној скупштини БиХ представник ПДП-а Младен Иванић пита шта кажу странци за разлику од представника СНСД-а које није брига шта кажу странци.

„Морамо бити опрезни. Ближе се избори и свима нам се чини се да су исти донатори коалиције ‘Први март’ и опозиције у Републици Српској“, рекао је Кошарац.

Он је напоменуо да је довољно погедати какве политике заступају представници опозиције, те позвао грађане да гласају за политику СНСД-а и за Републику Српску.

„Недавно сам на конференцији за новинаре изјавио да је Ратко Младић херој, а представник СДС-а Огњен Тадић ме на степеницама пита да ли сам нормалан да то кажем. Рекао сам да иза својих ријечи стојим и да тако сви мисле из СНСД-а“, нагласио је Кошарац.

Он је рекао да је било тужно гледати представнике опозиције током гласања о Закону о „Електропреносу БиХ“, јер су тих 40 милиона КМ, средстава Републике Српске, заробљени у Сарајеву.

„Тадић и Иванић су били против тог закона, што значи да су били против редовне подјеле пензија и плата, али и обавеза према радницима Расклопне опреме ‘Енергоинвеста’. Тако они штите интересе Републике Српске“, рекао је Кошарац.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, који је домаћин вечерашње трибине СНСД-а у Источном Сарајеву, истакао је, обраћајући се многобројним грађанима, да је предсједник Републике Српске Милорад Додик у вријеме док је био предсједник Владе дао значајан допринос изградњи инфраструктуре и привреде овог краја.

„Желимо да имамо боље домове здравља, болницу, културни живот и економски развој. Морамо да учинимо да сваки појединац у граду Источно Сарајево и свим општинама које му припадају има једнако право да зарађује, привређује и живи овдје“, рекао је Ћосић.

 

 

Архива