Радмановић: Српска самостална у оквиру Дејтона

16.03.2014 Актуелно

 

Радмановић, који је и предсједник Извршног одбора СНСД-а, рекао је да процеси у окружењу утичу и на Републику Српску, те да се тешка ситуација у цијелом свијету манифестује и на ово подручје.

„Они који кажу да нам не пријети опасност од било кога, варају свој народ и грађане Српске, а има таквих. То су они који не знају шта се дешава у окружењу, јер имају оне који слушају и само извршавају њихове задатке“, рекао је Радмановић на јавној трибини СНСД-а у Требињу, истичући да СНСД није такав.

Он је оцијенио да је стање тешко, али да грађани имају руководство које води рачуна о томе и које је у стању да процијени ситуацију и предузме праве мјере у сваком тренутку.

„Не дамо Републику Српску, јер то је наша земља, њу волимо и њу ћемо бранити. Ми смо спремни да будемо криви само код свог народа уколико нешто погријешимо, али не и за било ког високог представника, за некога у БиХ или ван ње“, поручио је Радмановић.

Он је истакао да странци укидањем помоћи, кажњавају грађане и покушавају да на власт доведу оне који се њима свиђају, који их слушају и који неће храбро бранити Републику Српску, као Додик и његови сарадници.

„Знамо да су грађани Српске спремни и да једва чекају да буду самостални. Ово руководство зна на који начин ће доћи до тога, али није увијек вријеме да се повуку такви потези“, рекао је Радмановић.

Он је додао да поједини медији желе да створе погрешну слику о Додику и појединцима.

„Нико нема право да руши Републику Српску и ово руководство то неће никоме дозволити. Сачуваћемо по сваку цијену да се не запали оно што су грађани стварали на челу са руководством и мислим да за то имамо већинску подршку“, нагласио је Радмановић.

Он је навео да је у Републици Српској најбоље стање у региону, захваљујући Додику и људима који су уз њега.

„Сигурни смо да можемо обезбиједити да не буде великих потреса у Српској, јер само у миру се можемо развијати и правити кораке напријед, а сигурни смо да уживамо повјерење грађана“, рекао је Радмановић и поручио да ни сарајевска политичка елита не може да утиче на Српску, као што је могла у претходном периоду.

На трибини у Требињу, пред препуном салом Дома културе, говорили су и предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик и премијер Републике Српске Жељка Цвијановић, која је и међународни секретар СНСД-а.

Трибини су присуствовали представници политичког, привредног и јавног живота Источне Херцеговине.

 

Архива