Кошарац: Босић и Тадић нису у стању да воде Српски народ

30.03.2014 Актуелно

 

„Младен Босић и Огњен Тадић јесу и биће насљедници Драгана Чавића, који је као челник СДС-а промовисао политику додворавања странцима и издаје националних интереса. Ријеч је о најгорој могућој гарнитури челника СДС-а, странке чија је постдејтонска историја препуна бешчашћа, криминала, корупције, политичких убистава и упропаштених шанси да се осигура стабилна политичка будућност и самосталност Републике Српске“, навео је Кошарац у писаној изјави упућеној медијима.

Кошарац је нагласио да су „Чавић, Босић и Тадић 2005. године Републику Српску довели до самог политичког дна и тренутка када је била у опасности да изгуби полицију и постане празна политичка љуштура којој не би било спаса“.

„Под притиском јавности, та црна тројка политичке сцене у Републици Српској била је присиљена да преда власт СНСД-у и Милораду Додику, који је јасном националном политиком, промовишући право народа на самоопредјељење, извукао Републику Српску из блата и направио од ње снажан међународни политички субјект и Фактор без којег се у БиХ не може донијети ни једна политичка одлука“, нагласио је Кошарац, који је и замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Он је истакао да, захваљујући политици СНСД-а, данас у свијету, и на Истоку и на Западу, постоји много озбиљних политичара и аналитичара који отворено тврде да Република Српска има право да самостално одреди своју политичку будућност.

„За разлику од СДС-а, чији су се челници бојали сопствене сјенке и нису смјели да помену самосталност Републике Српске, СНСД је у потпуности неутралисао негативан утицај странаца и ОХР-а, промовисао могућност расписивања референдума и донио закон који то омогућава. Истовремено, први смо издвојили новац за промоцију такве политике у иностранству, за разлику од челника СДС-а, који су такве понуде са Запада и са Истока сматрали непристојним, истовремено трпајући народне паре у сопствене џепове“, упозорио је Кошарац.

Он је нагласио да ће СНСД и у будућности наставити да гласно и јавно промовише право Републике Српске и српског народа на самоопредјељење и самосталност.

„Ми никада нећемо отићи у Сарајево и рећи да је то немогуће, како је то урадио Младен Босић. Нећемо реаговати на провокације смишљене у иностраним политичким кухињама, чији је промотер Огњен Тадић. Нећемо водити никакву авантуристичку политику, која би угрозила интересе српског народа, али ћемо и даље, стрпљиво и истрајно, свугдје у окружењу и свијету тражити пријатеље који ће подржавати наше право да сами одлучујемо о нашој будућности и будућности Републике Српске“, закључио је Кошарац.

Архива