Додик у званичној посјети Москви

10.03.2014 Актуелно

 

– Ова престижна награда додјељује се у координацији Руске православне цркве и кабинета руског предсједника – рекао је Додик у телефонској изјави Срни из Москве.

Предсједник Српске је напоменуо да ће му одликовање сутра у Москви додијелити Његова светост патријарх московски и цијеле Русије Кирил.

– Веома сам почаствован што имам прилику да будем један од одликованих – рекао је Додик и подсјетио да су претходни добитници овог одликовања руски предсједник Владимир Путин и премијер Димитриј Медведев.

Додик је навео да су добитници овог одликовања од свештних лица и блаженопочивши патријарх српски Павле и патријарх Грчке православне цркве.

– Осим њих, одликовани су и Емир Кустурица и Новак Ђоковић. Мени је драго да сам у друштву ових људи који су планетарно познати и који буде осјећање припадништва православљу – рекао је Додик.

Свечаност ће бити одржана сутра у сали црквених савјета Храма Христа Спаситеља у Москви.

Предсједник Српске сутра са Лавровим

Предсједник Републике Српске Милорад Додик потврдио је да ће сутра у Москви разговарати са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровим о развоју ситуације у БиХ. Додик рекао да ће руског шефа дипломатије упознати о актуелној ситуацији у Републици Српској.

– Разговараћемо о међусобним политичким односима и развоју ситуације у БиХ – истакао је Додик. Предсједник Српске навео је да ће се током разговора интересовати о ситуацији у Украјини.

Додик је потврдио да ће током посјете Москви имати састанак и са представницима руске компаније „Зарубежњефт“ и другим фирмама које су присутне у Републици Српској. – Разговараћемо о неким новим могућностима сарадње – рекао је Додик.

 

Архива