Додик поклања новац у хуманитарне сврхе

13.03.2014 Актуелно

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјету Русији, за РТРС, оцијенио је као успјешну. Он је истакао да је ово била одлична прилика да дође до још боље сарадње српског и руског народа и још бољих односа Српске и Русије.

Да је сарадња све боља свједочи и награда за изузетан допринос у побољшању јединства православног народа, коју је предсједник Српске Милорад Додик добио од патријарха Руске православне цркве Кирила.

Осим ове, Додик је у Русији добио и новчану награду око осамдесет хиљада долара. Додик је урекао да је то награда за све грађане Српске која ће бити искоришћена у, прије свега, хуманитарне сврхе.

Додик се у Русији, између осталог, састао и с министром иностраним послова Русије, Сергејом Лавровом.

Додик је нагласио да је са Лавровом било ријечи, о очувању аутономије Републике Српске, нагласивши да је Русија гарант Дејтонског мировног споразума.

Предсједник Српске Милорад Додик осврнуо се и на посјету БиХ високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, понављајући да цијени помоћ Европске уније, када је ријеч о развоју БиХ, али је нагласио да Унија не би требало да се мијеша у политичке процесе у БиХ.

Архива