Додик: Чавић је на црној листи српског народа за сва времена

07.03.2014 Актуелно

 

„Лажу, обмањују, фалсификују на сваком кораку – јер им истина не иде на руку. Ништа им није свето! А зашто? Зато што се плаше поштених избора, нормалног суочавања снага, зато што знају какав их пораз чека“, рекао је Додик.

Он је истакао да се опозиција усагласила са својим налогодавцима и раде на рушењу мира и поретка у Републици Српској, не би ли, како је рекао, ућарили и измуљали нешто за себе и себи сличне, прије избора и ван њих.

„Нећемо им таквима, нечаснима предати Српску, не цијелу, него ни један њен педаљ, јер ова земља и ови људи заслужију боље од њих“, поручио је Додик.

На питање Срне да прокоментарише јучерашње медијске иступе предсједника НДП-а Драгана Чавића и оптужбе које је изнио на рачун СНСД-а и њега лично као предсједника Републике, Додик је рекао да снага и углед Драгана Чавића и његове минорне политичке партије свакако није добар разлог за реаговање.

„Али, када господин Чавић наступа као портпарол једне телевизије и неколико опозиционих партија у покушају удруживања, онда се свакако вриједи осврнути на његов јучерашњи медијски наступ“, рекао је Додик.

Он је нагласио да Чавић у покушају обрачуна са СНСД-ом покушава да оптужи ову странку да спроводи ни мање ни више него националсоцијалистичку политику, да су власти Републике Српске нацистичке, да објављују црне листе непријатеља, баш као што су то некад радили нацисти за вријеме Хитлера са Јеврејима, Ромима и комунистима.

„Само ћу да подсјетим Чавића, пошто је очигледно заборавио у којој земљи живи, толико ју је пута издао – о Републици Српској се ради – најугроженијој земљи на Балкану, земљи којој раде о глави, такви као он. Знам да Драган Чавић зна како је бити на црној листи, јер се сам у њу уписао, потписавши срамни извјештај о Сребреници. И није Чавић на црној листи СНСД-а, већ српског народа – за сва времена.

А, ако икад ико буде завршио у неком затвору или логору, као што су несрећно завршили Јевреји, Роми и комунисти под нацистичком чизмом, онда ћемо то бити ја и остале патриоте из Републике Српске, који покушавају да ово парче земље некако сачувају од Чавића и његових газда“, истакао је предсједник Републике Српске.

Према његовим ријечима, то никако неће бити плаћеници, полтрони и властољубци, који би за парче фотеље распродали и кућу и државу.

„Видим – тешко им је у Српској, угрожени су у Српској – ушла им пореска контрола у главно гласило? Па шта треба, да их изузмемо из правног система ове земље, да за њих закони не важе, јер боже мој зна се за кога раде? Или хоће да им предамо власт, јер им се тако прохтјело? Јер је толико желе“, рекао је Додик.

Лидер СНСД-а је подсјетио је Драгана Чавића да се и народ у Републици Српској пита, а не само њихове газде, нагласивши да у томе и јесте суштина њиховог сукоба.

 

Архива