Додик: БиХ иде ка потпуној блокади

25.03.2014 Актуелно

 

„БиХ не блокира Милорад Додик, већ она иде ка блокади зато што је изгубљена вјера у међународни фактор који уопше није био одговоран, посвађане су политичке елите у оквиру бошњачког народа, обесправљене политичке елите у оквиру хрватског народа, а српска политичка елита је незадовољна, јер је изгубила много овлаштења“, рекао је Додик.

Додик каже да може да позове људе на дијалог ако БиХ хоће да преживи.

„Морамо сјести и рећи да ли је оно што су урадили високи представници до сада уреду или није, па да се аргументовано чује зашто Бошњаци мисле да јесте, а ми мислимо да није уреду и да се направе рјешења. Ако нема нашег рјешења, сва страна рјешења нигдје нису успјела“, рекао је Додик за Анадолију.

Окривљујући највише међународну заједницу за тренутно стање у БиХ, Додик је рекао да ако се БиХ не отараси разних мешетара, неће моћи ићи даље.

„Први предуслов је да се међународни интервенционизам одбаци од свих страна у БиХ. Оваква БиХ, са енормном управом међународног апарата, шпекуланата, пропалих бирократа у својим земљама, не може да успије“, сматра Додик.

Он је навео да су представници међународне заједнице чинили све да БиХ не буде простор развоја већ експериментално подручје.

„То нисмо разумјели сви у БиХ и зато се дијелимо. Зато ми мислимо да ова БиХ, која је поданик међународне заједнице, не може опстати, и да нас Федерација БиХ, као такав поданик, вуче све доле. Ми хоћемо да управљамо ресурсима и да то заједно чинимо“, поручио је Додик.

Додик: Оваква БиХ не може да успије

Мислим да Босне и Херцеговине нема без унутрашњег договора и да она иде ка потпуној блокади, рекао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Он је у разговору за Аnadoly Agency казао да „Босну и Херцеговину не блокира Милорад Додик већ да она иде ка блокади зато што је изгубљена вјера у међународни фактор који уопше није био одговоран, посвађане су политичке елите у оквиру бошњачког народа, обесправљене политичке елите у оквиру хрватског народа, а српска политичка елита је незадовољна јер је изгубила много овлаштења“.

„Ако Босна и Херцеговина хоће да преживи, ја могу да позовем људе на тај дијалог. Морамо сјести и рећи да ли је оно што су урадили високи представници до сада уреду или није уреду, па да се аргументовано чује зашто Бошњаци мисле да јесте, а ми мислимо да није уреду. И да се направе рјешења. Ако нема нашег рјешења, сва страна рјешења нигдје нису успјела“, рекао је Додик.

Окривљујући највише међународну заједницу за тренутно стање у БиХ, Додик је казао да ако се БиХ не отараси разних мешетара, неће моћи ићи даље.

„Први предуслов је да се међународни интервенционизам одбаци од свих страна у БиХ. Оваква БиХ, са енормном управом међународног апарата, шпекуланата, пропалих бирократа у својим земљама, не може да успије“, сматра Додик.

Према његовом мишљењу, представници међународне заједнице чинили су све да БиХ не буде простор развоја већ, како је казао, експериментално подручје.

„То нисмо разумјели сви у БиХ и зато се дијелимо. Зато ми мислимо да ова БиХ, која је поданик међународне заједнице, не може опстати, и да нас ФБиХ, као такав поданик, вуче све доле. Ми хоћемо да управљамо ресурсима и да то заједно чинимо“, поручио је Додик.

 

Архива