Цвијановић: Влада Српске размишља дугорочно

16.03.2014 Актуелно

 

Цвијановићева, која је и међународни секретар СНСД-а, истакла је да Влада Српске размишља дугорочно и да ради смишљено за добробит грађана.

„Влада Републике Српске зна да управља процесима и зна шта да ради, а Херцеговина је мјесто које смо увијек снажно и на различите начине подржавали претходних година“, рекла је Цвијановићева на јавној трибини СНСД-а у Требињу.

Она је додала да не постоји ни једна мјера Владе Српске која се проводила за било коју категорију становништва из које је Херцеговина била изузета.

Цвијановићева нагласила је да ниједна општина која је Влади Српске упућивала своје захјеве није остала ускраћена и да су такви пројекти реализовани преко владиног Развојног програма.

Истичући да у посљедње вријеме ниједан такав захтјев није добила из Требиња, Цвијановићева је навела да ће Влада Српске реаговати када буде захјева из овог града.

„И данас бих вољела да више интервенишем за Требиње, али нисам добила ниједан приједлог из овог града“, рекла је Цвијановићева и подсјетила да је из Зворника тражено да буде реновирано породилиште и да је Влада одмах реаговала.

Говорећи о резултатима Владе Републике Српске у претходном периоду, Цвијановићева је истакла да су, упркос кризи, нађена многа рјешења за бољи живот грађана.

Она је подсјетила да је, између осталог, смањена незапосленост за 2,7 одсто, да су повећане пензије, плате, реализовани многи инфраструктурни и други пројекти, те уведене неке олакшице које нема нико у региону.

„То не значи пуно, али су то помаци који дају одређену наду за будући период“, рекла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да су бесплатни уџбеници за ученике првих и других разреда, те за одличне ученике из вишечланих породица од трећег до деветог разреда обезбијеђени још док је предсједник Републике Српске Милорад Додик био премијер.

Она је истакла да у Српској студент три оброка плаћа 2,5 КМ, а мјесечни смјештај у студентском дому 10 КМ, што је најјефтиније у региону.

„Изградили смо факултете, нове студентске домове, путеве и друге пројекте“, напоменула је Цвијановићева, истичући да, уколико нема адекватне инфраструктуре, нема ни економског развоја.

На трибини у Требињу, пред препуном салом Дома културе, говорио је и предсједник Републике Српске и лидер СНСД-а Милорад Додик, као и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске и предсједник Извршног одбора СНСД-а Небојша Радмановић.

Трибини су присуствовали представници политичког, привредног и јавног живота Источне Херцеговине.

Архива