Цвијановић: Ојачан систем за борбу против корупције

15.03.2014 Актуелно

 

„Неопходно је да се ојачају сви ти механизми и ово ће сигурно бити значајан допринос томе“, рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре након засједања Владе у Фабрици глинице „Алумина“ у Зворнику.

Добрим радом до добре позиције у будућности

Влада Републике Српске поносна је на ангажман у Фабрици глинице „Алумина“ у којој је сачувана производња и више од 1.000 радних мјеста, изјавила је након засједања у Зворнику премијер Жељка Цвијановић.

У обраћању новинарима након посебне сједнице Владе одржане у Фабрици глинице „Алумина“, уз присуство радника, руководства и челника града, Цвијановићева је поручила да ће власт бити уз раднике и у свим изазовима који предстоје у будућности.

Одговарајући на страховања радника, Цвијановићева је изразила увјерење да ће „Алумина“ бити међу 10 одсто предузећа у Српској која успјешно наставе рад након стечаја, јер је ријеч о привредном гиганту који има добре пословне резултате и осигурану производњу и тржиште.

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је новинарима да се Влада према „Алумини“ односи као и свим привредницима у Српској, а да ова фабрика својим радом, ангажовањем радника, управе и цијеле локалне заједнице оправдава сваку пружену помоћ, што није увијек случај у фирмама гђе је Влада интервенисала.

Тегелтија је најавио да ће Влада одобрити „Алумини“ краткорочни кредит од три милиона КМ, на годину дана, код Инвестиционо-развојне банке.

„Гријеше сви шпекуланти који мисле да ће наплатити фиктивна потраживања и зауставити Фабрику ‘Алумина’. Судски процеси могу да трају и сто година, али ту се одлучује само о структури власништва у фабрици гђе Влада има највеће учешће, а нама је важно да производња тече и да су радници запослени“, поручио је Тегелтија.

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић рекао је да је „Алумина“, упркос свим тешкоћама са којима је суочена, у прошлој години пословала са добитком од 1,5 милиона КМ, уз приход од 165,5 милиона КМ.

Он је истакао да је, осим очување постојећих радних мјеста, у Фабрици запослено још 200 радника.

 

 

 

 

 

 

 

Архива