Босић да грађанима објасни посљедице пробосанског курса

30.03.2014 Актуелно

 Он је нагласио да Босић треба да објасни како ће се понашати посланици СДС-а у Представничком дому парламента БиХ након представљања те нове политике и окретања леђа Београду и Русији.

„Нама је од великог значаја, јер СДС са својих пет гласова може направити велике проблеме Републици Српској. Очекујемо да нам Босић каже какве ће посљедице народ у Српској имати због најављеног потписивања споразума између СДС-а и СДА“, рекао је Калабић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Коментаришући питање референдума о самосталности Републике Српске, Калабић каже да иза те идеје стоји најмање 90 одсто грађана Српске, те да је ту идеју промовисао и легализовао СНСД, тако да се данас о њој може нормално разговарати.

„Прије доласка Милорада Додика и СНСД-а на власт за ту идеју су ‘летјеле политичке главе’ у Српској, а с обзиром на то да ова идеја није играчка за дневнополитичку употребу, политички врх Српске и СНСД-а ће одлучити када и на који начин ће она бити промовисана“, поручио је Калабић.

Он је навео да је СДС затрла идеју о референдуму приликом издаје својих 60 функционера, да би се сада након толико времена ова странка поново сјетила референдума.

Он је подсјетио да је Централна изборна комисија доказала изборну крађу у Прњавору у организацији СДС-а, њеног потпредсједника и актуелног начелника општине Синише Гатарића, те казнила пет чланова СДС-а максималним казнама и дисквалификацијом из изборног процеса.

„Питамо Младена Босића како ће се одредити према својим члановима који су учествовали у изборној крађи, да ли их он припрема за нову изборну крађу или ће показати како ствари рјешава у свом дворишту“, упитао је Калабић.

Према његовим ријечима, несхватљиво је понашање начелника ове општине који покушава да заустави једину инвестицију на подручју Прњавора, а то је изградња аутопута Бањалука-Добој, који је потребан грађанима општине и цијелој Српској.

Калабић је критиковао Босићеву изјаву у Сарајеву да Републици Српској не треба аутопут Бањалука-Добој, истичући да општини Прњавор треба, јер је на тој инвестицији ангажован велики број радника из Прњавора и околних општина.

Калабић сматра да је идеја европског комесара за проширење Штефана Филеа да су у БиХ неопходне реформе телекомуникационог и енергетског сектора, у смислу њихове приватизације, замишљена у корист крупног страног капитала. /крај/см/љљ/фото

 

Архива