Биће испоштоване обавезе према радницима РАОП-а

27.03.2014 Актуелно

 

Цвијановићева, која је и међународни секретар СНСД-а, поручила је на страначкој трибини у Источном Сарајеву да је данас дала налог министру индустрије, енергетике и рударства Жељку Ковачевићу да рјешава то питање.

„Ти радници, иако нису затражили своја потраживања, морају да буду намирени“, навела је Цвијановићева.

Она је навела да се за друге раднике РАОП-а проблеми полако рјешавају у оквиру новог предузећа и да они бивају упослени, док ће они који су стекли право на пензију ићи у пензију.

„Зашто бих престала да водим рачуна о људима у РАОП-у, гдје сам са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком долазила безброј пута да разговарам са њима? Тај случај је доведен до краја. Урадили смо што смо могли“, истакла је Цвијановићева.

Напомињући да је политика СНСД-а да се очувају радна мјеста, Цвијановићева је рекла да је Влада Српске снажно интервенисала у још неколико случајева, као што су Ремонтни завод у Братунцу и Фабрика дувана Бањалука, док ће то бити урађено и у Шећерани у Бијељини и „Новом Борју“ у Теслићу.

„Додик ми је рекао: ‘Имаш механизме у рукама и владај’. ‘Бирач’ мора да се спаси, радници морају да се спасе.Влада је спасила радна мјеста тамо“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је Влада народна и да је спремна да објасни народу све што је радила, али и све што жели да предузме.

„Налазимо се пред пуно изазова. Много изазова је иза нас, много смо их ријешили. Показали смо да управљамо и да можемо да управљамо свим процесима -и унутрашњим, али и кад је ријеч о позицији Републике Српске у БиХ и свијету“, нагласила је Цвијановићева.

Она је поручила да ће до краја мандата проводити политике које је започео Додик, а то је позиционирати Српску у оквиру БиХ, дати јој други имиџ у свијету и створити моћне пријатеље у свијету које први пут има.

„Зашто бих прекидала неке ствари које је Додик увео као праксу кад је био предсједник Владе Републике Српске? Зашто бих престала да сарађујем са општинама или проводим пројекте који су важни за развој локалних заједница?“, запитала је Цвијановићева.

Она је упитала и зашто „прекидати провођење политике СНСД-а, коју је тако хируршки прецизно и јасно дефинисао Додик“.

„На Додиков приједлог сам повећала пензије. И поново ћемо повећавати пензије и стабилизоваћемо наш систем. Зашто бих престала да радим оно што је Додик увео, као што је напримјер подјела бесплатних уџбеника за ученике првих и других разреда основних школа? Зашто бих престала да отварам нова радна мјеста и борим се да очувам она која су била угрожена?“, пита Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Влада Српске је, уз тешке напоре, али врло свјесно и концентрисано провела и неке друге активности.

„Нисмо повећали само пензије, него и плате, онда смо у другом кораку интервенисали према онима који су најугроженији, а то су радници са средњом стручном спремом, повећали смо инвалиднине“, навела је Цвијановићева.

Она је рекла да су политике СНСД-а политике народа које су вратиле достојанство сваком човјеку.

Цвијановићева сматра да народу треба вођа, а да Додик једини има лидерске карактеристике.

 

Архива