У детаље постављена унутрашња организација ГО СНСД-а

01.02.2014 Актуелно

 

„Са данашњим даном градска организација СНСД-а у Бањалуци има 236 мјесних одбора, 16 рејонских, 10 савјета и комисија, актив младих, актив жена, те Савјет пензионера“, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци након сједнице Градског одбора.

Он је додао да је то у првој линији ангажовања већ око 500 људи.

„Велики потенцијал који има СНСД у Бањалуци настојали смо данас трансформисати по неким областима, те имамо репрезентативну поставу у савјетима за здравство, универзитет, школство, приватне иницијативе, културу и они ће бити основ политика у наредном периоду“, истакао је Радојичић.

Према његовим ријечима, они имају задатак да у наредна два мјесеца анализирају и предложе нове кораке који ће се проводити и на градском и на републичком нивоу. /крај/рр/љљ

Не може се остати нијем на политичко груписање у Сарајеву

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић рекао је да се не може остати нијем на крајње необично политичко груписање у Сарајеву – да се три „смртна непријатеља“ из кампање, односно партије које се ни у чему не слажу, сагласе само на једном питању и то када је супротно интересима Републике Српске.
„У Републици Српској сигурно ћемо још разговарати на нивоу републичког руководства политичких партија о томе шта је оптимална путања и на којин начин реаговати на ово што се дешава“, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је парламент БиХ већ блокиран, јер Дом народа не може да ради, док делегација из СДА одбија да дође на сједницу, што значи да нема кворума за рад, а без другог дома, ни први не може радити.

„Само је питање да ли би СДА била спремна да деблокира рад или ће покушати своју блокаду да пребаци на терет некога из Републике Српске“, додао је Радојичић.

 

Архива