Цвијановић: СНСД нема намјеру да оде са власти

23.02.2014 Актуелно

 

„Немамо намјеру да одемо са власти, јер знамо да је пред нама још много ствари које требамо довршити. Започели смо важне процесе, а да би смо их завршили морамо да регрутујемо младе људе да дају свој допринос“, изјавила је Цвијановићева у Зворнику, гдје је уручила чланске књижице новим члановима зворничких Младих социјалдемократа .

Она је рекла да је Република Српска прије доласка СНСД-а на власт била девастирана и са свим претпоставкама да буде „празна љуштура“.

„Ми то нисмо дозволили, ојачали смо Републику Српску и учинили да наша позиција у оквиру БиХ буде далеко другачија него раније и да у комуникацији са људима, који су важни фактори на међународној сцени, будемо неко ко се за нешто пита“, истакла је Цвијановићева.

Она је подсјетила да је актуелна власт омогућила да више од 1.800 младих брачних парова дође до стана путем Владиног субвенционисања каматне стопе.

„Захваљујући политикама ове власти и томе што смо успоставили неку другу регулативу и помогли код вантјелесне оплодње, добили смо 420 беба у Српској“, подсјетила је Цвијановићева.

Цвијановићева, која је вечерас уручила чланске књижице за 20 од укупно 210 нових чланова зворничких Младих социјалдемократа, рекла је да је ово странка која окупља и која је у стању да добије нове младе чланове у вријеме када је то јако потребно и Републици Српској, али и СНСД-у.

„Дјелујући свих ових година на власти, показали смо да смо добри људи и да смо успјели да се ангажујемо да бисмо рјешавали проблеме у локалним заједницама. Јако сам задовољна кад чујем да су ови млади људи проводили низ хуманитарних акција и показали да функционишу у оквиру принципа солидарности, којим треба да се руководимо у животу“, нагласила је Цвијановићева.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а у Зворнику Лазар Продановић рекао је да су нови чланови, између осталог, потврда озбиљног рада ове странке и повјерења у СНСД.

На свечаности поводом пријема нових чланов окупљенима су се обратили и начелник општине Зворник Зоран Стевановић и предсједник МСД Републике Српске Душан Петровић.

Дијалогом до рјешења за све проблеме

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас грађанима Српске да се сви проблеми могу рјешавати у дијалогу и да се не смије дозволити преливање кризе из Федерације БиХ у Републику Српску.

„Превише сви волимо Републику Српску да бисмо дозволили ту врсту сценарија, превише су нам важне ове институције и превише је овдје крви проливено“, рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је огромна разлика између Српске и ФБиХ у томе што у Републици Српској постоји општа љубав за Српску, док у ФБиХ постоји општи недостатак љубави за ФБиХ.

„Никада не бих рекла да неко не треба да изрази своје незадовољство, али ако то треба да доведе у дилему сваког нашег униформисаног полицајца онда то не смијемо да радимо, морамо да чувамо ово што имамо и да се понашамо у складу са законом“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, током напада на кантоналне власти у ФБиХ паралелно је нападнуто и Предсједништво као симбол вишеетичности, у којем три члана представљају три конститутивна народа у БиХ.

„Неко је очито хтио да пошаље поруку да оно што је троје тамо, не ваља, него треба да буде само једно“, оцијенила је Цвијановићева.

Она је нагласила да као премијер Републике Српске подржава право сваког грађанина да изрази своје незадовољство, што је апсолутно демократски, али да то треба радити у складу са законом.

„Не смијемо да, користећи своје демократско право, доведемо у опасност нечији живот и јавну или друштвену имовину“, поручила је Цвијановићева.

Она је рекла да је свјесна бројних проблема у Републици Српској, гдје много људи треба озбиљну интервенцију свих нивоа власти, од локалне до републичке, и да те проблеме треба рјешавати дијалогом.

 

Архива