Цвијановић: Системски се бавити дјецом

06.01.2014 Актуелно

„Пунољетство носи неколико важних изазова, тада постајете заиста одговорни за своје поступке, мање сте заштићени и то носи одређене ризике, али је просто немогуће да се за свако од ове дјеце обезбиједи радно мјесто“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након представе коју је организовала за дјецу из више бањалучких удружења и установа.

Она сматра да је према тој дјеци потребна већа доза осјетљивости, иако постоје и друга дјеца којој је потребно обезбиједити запослење или наставак школовања.

„Мораћемо системски радити, ово је младо друштво, има још пуно ствари које ће се морати развијати да бисмо показали зрелост и да бисмо одговорили потребама становништва.

Она је додала да је представа „Фолклорна магија“ Дјечијег позоришта Републике Српске божићни поклон за дјецу која се лијече на Дјечијем ођељењу Завода за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“, која бораве у „Дому Рада Врањешевић“ или су дјеца родитеља из удружења самохраних родитеља „Понос“ Бањалука, „Нове генерације“, „Здраво да сте“, те Удружења породица са четворо и више ђеце Бањалука.

„Ово је добра акција иницирана писмом које сам добила од једне дјевојчице у коме је навела да никада није била у позоришту, те да би вољела да дође, након чега смо покренули ову акцију“, рекла је Цвијановићева.

Архива