БиХ најбоље да нестане, завршиће као Југославија

25.01.2014 Актуелно

 

Додик је поновио да је у БиХ проблем немогућност постизања консензуса, па и о питању Сејдић-Финци и да зна шта се радити у Федерацији БиХ, посебно у бошњачкој популацији и зна колико невоља желе да нанесу Републици Српској.

– За БиХ најбоље је да нестане и да једног дана представници Републике Српске неће отићи у органе БиХ – рекао је Додик и оцијенио да ће БиХ завшити као и бивша Југославија у којој у једном моменту нису функционисали савезни органи.

То што данас није одржана сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ, на којој је било предвиђено изјашњавање о захтјеву Савјета министара за разматрање по хитном поступку Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о пребивалишту и боравишту држављана БиХ, Додик види као однос према питању које је снажно исполитизовано у ФБиХ.

И боље је, како је рекао, да се не доноси тај закон и да БиХ „нестане, када се не може да уради нешто што је логично и законито“.

– Само нека се они играју! – поручио је Додик бошњачким политичарима.

Он наводи да Република Српска има своје законе, који регулишу ту област, а показује се да све што се доноси на нивоу БиХ не може да функционише.

– Ту се види и амбиција да се разгради БиХ предвиђена „Дејтоном“ и прави нека друга БиХ – рекао је он. Додик је оцјенио да је дејтонска БиХ „већ урушена силним наметањима одлука високог представника који су навикли Бошњаке да траже више него што пише у Уставу БиХ“.

„То је најбољи начин да уруше БиХ и у томе их само могу подржати“.

 

 

Архива