Зворнички СНСД међу најбољима у Републици Српској

29.12.2013 Актуелно

 Додик је данас у Зворнику присуствовао изборној конференцији Општинске организације СНСД-а на којој је изабрано ново руководство.

„Данас сам овдје да подржим све успјехе који су остварени под руководством СНСД-а у локалној заједници Зворник, гдје имамо начелника и скупштинску већину“, рекао је Додик новинарима.

Он је указао „за све оне који желе да виде“ да Зворник несумњиво данас изгледа боље, сређеније и уредније него што је био прије неколико година.

„То је био огроман труд и напор наших локалних људи и чланова, људи који су вјеровали у СНСД. Ми смо им узвратили тако што смо изградили модернији, бољи Зворник и то је несумњиво допринос ове структуре локалне власти, подржан од руководства СНСД-а и руководства Републике Српске“, нагласио је Додик.

Он је додао да су данас сумирани резултати и изабран нови Општински одбор, оцијенивши да је у Зворнику ситуација одлична.

„Људи виде шта смо ми урадили и СНСД нема разлога да склања поглед. Иза нас су бројне инвестиције широм Републике Српске, а значајне и овдје у овом граду“, навео је Додик.

Он је рекао да у прилог томе да је зворнички СНСД једна од најбољих општинских организација говори и успјешна изборна конференција којој је од 211 делегата из мјесних одбора и рејонских организација присуствовало њих 204.

На конститутивној сједници Општинског одбора СНСД-а, која је одржана након изборне конференције, за предсједника Општинског одбора изабран је досадашњи предсједник Лазар Продановић који је изразио задовољство досадашњим резултатима.

„Сумирали смо досадашње резултате којима смо задовољни, изабрали смо ново руководство и нови општински одбор и циљ нам је у наредној години да јасно дефинисаним циљевима остваримо апсолутни побједу за предсједника Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ, Народну скупштину и Парламентарну скупштину БиХ“, рекао је Продановић.

Он је поручио да ће зворнички СНСД учинити одговорним све руководиоце из реда СНСД-а, од локалног до републичког и нивоа институција БиХ.

„Утврђивањем јасних циљева и задатака водићемо рачуна о одговорнисти свих на свим позицијама, за апсолутну побједу, за развој Зворника као перспективног града и средине у којој ће млади и сви други људи моћи боље да живе“, поручио је Продановић.

На изборној конференцији изабран је нови Општински одбор од 115 чланова, те Статутарна комисија и Надзорни одбор од по три члана.

На конститутивној сједници Општинског одбора СНСД-а за четири потпредсједника изабрани су Зоран Стевановић, Обрен Марковић, Госпава Јеремић и Бошко Милић, док је за секретара изабран Драган Риђошић.

Додик: Српска ће увијек стајати уз Бирач

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас у Зворнику, да Српска никада неће напустити Фабрику глинице „Бирач“, да ће увијек стајати иза њеног пословања, те да се може рачунати на сигурно и стабилно пословање ове фабрике.

СНСД-а није оклијевано да буду употријебљени механизми власти ради рјешавања проблема Фабрике глинице „Бирач“.

„Обезбиједили смо да се запосле не само они људи који су у Фабрици радили, него да се запосли 100 људи више. Данас то ради беспријекорно и нема ни један проблем у функционисању, осим рјешавања проблема са претходним власницима, али то је оно што иде мимо онога што се данас зове редовно пословање“, рекао је Додик.

„То је резултат атмосфере коју су направили наши људи овдје у Зворнику, креирајући ситуацију и тражећи нашу интервенцију. Ми смо то учинили путем органа власти и данас сигурно можемо рећи да је интервенција била успјешна“, оцијенио је Додик.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Архива