Циљ опозиције-произвести страх и панику

22.12.2013 Актуелно

Кошарац је рекао на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву да је став СНСД-а јасан, а то је да је Република Српска стабилна, да су редовне плате и пензије и да укупном ријешавању проблема не доприноси производња страха и панике.

 

„Није ријеч само о прљавој изборној кампањи која би за циљ имала да доведе Младена Босића и Младена Иванића на власт у Републици Српској, евидентно је да је коначан циљ рушење власти Републике Српске“, каже Кошарац.

Према његовим ријечима, ове активности опозиције и одређених медија, све више личе на „класични непријатељски пропагандни рат против институција Републике Српске и Српске у цјелини“.

Он истиче да СНСД има све више доказа да је тај напад пажљиво осмишљен и богато финансиран у иностраним центрима моћи појединих западних земаља.

„Нико од нас још није чуо деманти из опозиционих политичких партија да то није тако. Зашто нас не демантују и кажу да немају различите врсте обука њихових чланова како да сруше власт, предвођену СНСД-ом и коалиционим партнерима Социјалистичком партијом и ДНС-ом?“, упитао је Кошарац.

Циљ је, тврди Кошарац, да се створи власт која ће „имати карактер марионете у функцији дијела међународне заједнице која очигледно не мисли свима исто и свима добро у овој земљи“.

Он је навео да је главна препрека за „стварање хаоса“ у Републици Српској, предсједник СНСД-а Милорад Додик и ова партија.

„Желе да дискредитују Милорада Додика, изолују од остале страначке структуре, да га прогласе оваквим или онаквим. Оно што им проучујемо јесте да им то неће проћи“, нагласио је Кошарац.

Он је одбацио оптужбе предсједника СДС-а Младена Босића, који Додику ставља етикету „издајника“.

„Ако је издајник, зашто је онда СДС био три године у власти у СНСД-ом на нивоу БиХ, а по диктату међународне заједнице годину дана прије избора изашао из те коалиције? Разлог је, зато што су му то страни амбасадор дали као задаћу“, каже Кошарац.

Он је оцијенио забрињавајућим то што су СДС и ПДП изнијели иста тумачења и ставове о измјенама Закона о „Електропреносу БиХ“ као и ОХР, наводећи да СДС, ПДП и СДА на нивоу БиХ улажу заједничке напоре у нападу на Републику Српску под патронатом међународне заједнице и да очигледно покушавају да се не проведе одлука „Сејдић-Финци“.

Коментаришућу Босићеву изјаву да власт припрема план за финансијско уништавање општина гђе су начелници из СДС-а, Кошарац је рекао да је ту ријеч о „манифестацији неспособности СДС-а да реализују обећано грађанима и да сада пребацује терет одговорности“.

„У општини Пале од 2007. уложено је 95 милиона КМ, бројни су пројекти реализовани. Ту је и Андрићград у Вишеграду, Источна Илиџа, пут Лукавица-Пале. Да је постојао план не би било инвестирања“, каже Кошарац.

Он је као примјер навео да начелник општине Соколац Милован Бјелица заједно са Владом Српске ради на припремама за градњу пројекта „Романијско етно-село“, те да је у току реконструкција водоводне мреже у Сокоцу и Требињу, уз подршку Владе Српске.

 

 

 

 

 

Архива