СДС не може да држи предавање Влади Српске

24.11.2013 Актуелно

 

„СДС-у је боље да погледа буџете општина гђе је на власти, односно гђе њихови начелници управљају буџетима, јер је управо тамо дошло до смањења плата, отпуштања радника, смањења субвенција и социјалних давања и до додатних задуживања општинских буџета“, рекла је Цвијановићева Срни.

Ако СДС сматра да је повећање плата просвјетним радницима и полицији Републике Српске промашај, каже Цвијановићева, онда то треба њима да објасне.

„Што се тиче Владе Републике Српске, ми сматрамо да је аспсолутно било оправдано да се враћају раније умањене плате полицији и просвјетним радницима и осталим буџетским категоријама, као и да је апсолутно оправдано повећање пензија“, рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је Влада Српске испунила оно што је преузела као обавезу у другој половини текуће године, те да ће тако остати и у наредном периоду.

„За разлику од СДС-а, ми смо очували радна мјеста свугђе гђе смо интервенисали. Постоје јасни показатељи који о томе говоре, као што су ‘Шуме Републике Српске’, гђе смо снажно интервенисали и постигли добре пословне и финансијске резултате, а при томе нисмо отпуштали раднике“, рекла је Цвијановићева.

Што се тиче задржавања радних мјеста, каже Цвијановићева, Влада Републике Српске је показала да зна шта ради и када је у питању „Бирач“, Фабрика дувана Бањалука, Расклопна опрема, Технички ремонт Братунац и на тај ће се начин понашати и у будућности.

„Очито је да СДС има изражен страх од онога што ће бити у будућем периоду“, закључила је Цвијановићева.

СДС је критиковао данас ребаланс буџета Српске, тврдећи да су у структури буџета „урађене озбиљне интервенције и прераспођеле и да буџет служи за плате бирократије и отплату кредита“.

 

 

Архива