Смијењени Шаровић, Околић и Митровићева

24.10.2013 Актуелно

Од укупно 39 присутних посланика за смјену кадрова СДС-а  је гласало њих 23 (СНСД, СДП, ДНС, ХДЗБиХ, СББ) против је било њих 13(СДС, СДА, ПДП), а суздржана су била три посланика (СБиХ, НСРзБ).

Клуб посланика СНСД-а у Представничком дому доставио је 18. септембра предсједавајућем Дома Денису Бећировићу иницијативу за реконструкцију Савјета министара БиХ, смјеном чланова из СДС-а.

„Клуб посланика СНСД-а сматра да има оправдане разлоге за смјену ових чланова Савјета министара БиХ због неиспуњења програма, планова и обавеза преузетих ступањем на дужност, као и нарушавања међустраначких договора који су и довели до њиховог именовања и недовољног заступања интереса Републике Српске у институцијама БиХ“, наводи се у иницијативи коју је потписао предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Драго Калабић.

У иницијативи се додаје да Клуб посланика СНСД-а преузима одговорност за заступање Републике Српске у институцијама БиХ у пуном капацитету, јер се заједнички наступ са СДС-ом није показао оптималним и ефикасним.

Иницијативу Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому јуче је прихватио и Савјет министара БиХ.

Кабинет предсједавајућег Савјета министара БиХ Вјекослава Беванде примио је 19. септембра иницијативу Клуба посланика СНСД-а за реконструкцију Савјета министара БиХ коју је доставио предсједавајући Представничког дома Денис Бећировић.

Представнички дом ће се данас изјаснити и о приједлогу Клуба посланика СНСД-а о разрјешењу секретара овог дома Бојана Нинковића.

Архива