Мирјанић: Говедарица није тражио да се Босић обрати парламенту

06.10.2013 Актуелно

Мирјанић је подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске на посебној сједници подржала принципе за провођење одлуке „Сејдић-Финци“ и механизам координације, које су политички лидери договорили у Бриселу.

„Преговарачи из Републике Српске сада имају јединствену подршку свих посланичких клубова, осим посланика СДС-а“, рекао је Мирјанић на конференцији за новинаре.

Он је подсјетио да Клуб посланика СДС-а није присуствовао посебној сједници Народне скупштине, а да је Говедарица образложио да Босић није био позван.

„Колегијум Народне скупштине одлучује ко ће од гостију присуствовати сједници Народне скупштине Републике Српске. Говедарица није Колегијуму саопштио да постоји било какво незадовољство у његовом клубу посланика“, рекао је Мирјанић.

Попис важан за израду стратегија развоја

Члан Извршног одбора Главног одбора Савеза независних социјалдемократа Жељко Мирјанић рекао је данас да је попис становништва у БиХ веома важан за израду стратегија развоја.
Мирјанић је позвао грађане да се одазову попису и дају тачне податке о језику, националној припадности и држављанству.

„Попис ће показати да постоји наглашен проблем у БиХ због старосне структуре, јер је све више старијих, због чега морају бити припремљене одређене демографске мјере“, изјавио је Мирјанић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је напоменуо да ће попис верификовати стварно стање у БиХ.

Архива