ИО СНСД: Подржана Додикова иницијатива за смјену Шаровића

14.09.2013 Актуелно

„Овдје није ријеч само о Шаровићу. Извршни одбор је констатовао да је СДС иступио из платформе са СНСД-ом и због тога мислимо да они не могу остати у коалицији, ма колико то отежало борбу Републике Српске, овако тешку како имамо сада“, рекао је Радмановић након сједнице Извршног одбора Главног одбора СНСД-а на Мраковци.

Он је додао да ИО тражи од својих посланика у парламенту БиХ да одмах покрену смјену Шаровића и свих других изабраних по овом коалиционом односу.

Радмановић је навео да је ИО разматрао и питање пописа становништва у БиХ, а које СНСД сматра веома важним за грађане БиХ.

„Позивамо све грађане да се одазову, изјасне и храбро кажу које су националне припадности, којим језиком говоре и све остало што се од њих тражи“, рекао је Радмановић.

Радмановић је рекао да ће на питања новинара сутра одговарати међународни секретар СНСД-а и премијер Српске Жељка Цвијановић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Остаје став о избору члана Предсједништва БиХ из Српске

Предсједник Извршног одбора СНСДа- Небојша Радмановић рекао је да ова странка остаје при ранијем ставу да ће увијек гласати за усклађивање Устава БиХ са Европском конвенцијом о људским правима.

Радмановић је додао да остају при ставу да избор члана Предсједништва БиХ из Републике Српске остаје непосредан, с тим да би се мијењало да се бира један, а не са јасном националном одредницом.

„Надамо се да и друге политичке партије из Српске, које су и раније подржале овај став, такође, остају и даље при овоме“, рекао је Радмановић новинарима на Мраковици након сједнице Извршног одбора Главног одбора СНСД-а.

Подршка повећању плата и пензија

Извршни одбор СНСД-а подржава најављене мјере Владе Републике Српске о повећању плата и пензија, те је задужио посланике ове странке да дају подршку Владиним ставовима да би ове мјере биле проведене што је могуће прије. „То се прије свега односи на повећање пензија за 3,5 одсто сада и за два одсто од 1. јануара. Када је ријеч о запосленима подржано је повећање личних доходака од пет одсто, као и идеја да се од 1. јануара повећају за још пет одсто“, изјавио је новинарима Небојша Радмановић.

Он је навео да је главна тема данашење сједнице била разматрање информације о економско-социјалној ситуацији у Републици Српској.

„Извршни одбор подржава оно што је Влада Српске презентовала и морам рећи да је то потпуно различито од онога што поједини политички лидери из опозиције говоре када је ријеч о ситуацији у Републици Српској“, истакао је Радмановић.

Он је додао да је видљив раст бруто друштвеног производа /БДП/ од 0,9 одсто у првом тромјесечју, те да се може очекивати да ће цијеле године бити позитиван раст, што је веома добар резултат у поређењу са окружењем и Европом.

„И стање средстава од приватизације је добро. Тачно се зна гдје је сваки динар, о чему ћете накнадно сви добити информације“, поручио је Радмановић.

Фото Галерија (ИО СНСД Мраковица, 14. 09. 2013.)

            
             

Архива