Мазалица: Подржати рад Главне службе за ревизију

25.08.2013 Актуелно

Он је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци, говорећи о Извјештају о ревизији Консолидованог финансијског извјештаја за кориснике буџета Републике Српске за 2012. годину, рекао да око 85 милиона марака за које су ревизори установили да су потрошени изнад износа одобреног ребалансон, нико није узео себи.

– Та средства су евидентирана, постоје подаци гдје су отишли, није их нико узео себи. Од тог износа, 50 милиона је отишло пољопривредницима за подстицаје – рекао је Мазалица.

Казао је да СДС својим коментарима на извјештај покушава да унесе раздор међу пољопривреднике, те да опозиција потенцира да је кршење процедура кривично дјело.

– Мора се разграничити шта је кривично дјело, а шта кршење процедура или коришћење другачије рачуноводствене политике – казао је Мазалица и додао да се сада показало да су тврдње опозиције да ће Душко Шњегота на мјесту главног ревизора бити пристрасан, неутемељене.

Он је истакао и да је у јулу евидентирано смањење незапослености за 1.803 лица у односу на исти мјесец лани, те да је Република Српска остварила рекордну покривеност увоза извозом, и то од 59 одсто у првих шест мјесеци 2013.

Архива