Петровић: Све добро урађено током Додиковог мандата

28.07.2013 Актуелно

Петровић, који је и одборник у Скупштини града, навео је на прес-конференцији у Требињу да је у завршној фази саобраћајница преко Чемерна, што својевремено ни СФРЈ није успјела да уради, те да је покренута градња Хидроелектране „Дабар“, пројектно започета 1985. године, као и друге фазе ХЕ „Дубравник“.

Он је напоменуо да је почела реализација пројекта текстилне индустрије у Херцеговини, завршава се клиничко-болнички центар у Невесињу, те да је пружена подршка озбиљним инвеститрима који отварају нова радна мјеста у Херцеговини.

– Актуелна власт у Требињу оптужује СНСД да је угасио низ требињских предузећа, а неће да призна да је овакав концепт приватизације био идеја Младена Иванића у чијем мандату је власт дигла руке од државних предузећа и распарчала државну имовину, тврди Петровић.

Он је навео да се у Требињу дешава да се изричу опаске на рачун Српске православне цркве, додајући да је црква са Војском Републике Српске најзаслужнија за стварање Српске и да представља њену жилу куцавицу.

Говорећи о раду актуелне власти у Требињу, Петровић је нагласио да је „СНСД у овом граду конструктивна опозиција“, те да „нема још шта ни критиковати – осим, брзоплето планираног буџета, блокираних инвестиција, културе и спорта пред банкротом“.

– СНСД неће мирно стајати и гледати како се урушава наш град, нагласио је Петровић.

Говорећи о кривичним пријавама града против бившег начелника и појединих одговорних НН лица у Управи Фудбалског клуба „Леотар“, Петровић је оцијенио да је то политичка немоћ која је на овај начин први пут упутребљена у Републици Срској.

Он се запитао како градоначелника више забрињавају дуговања удружења грађана као што је ФК него институције чији је град оснивач, наводећи примјер Дома здравља гдје су вишемилионски губици који се и за његовог мандата гомилају.

Архива