Додик: Односи Српске и Србије на најбољем могућем нивоу

10.07.2013 Актуелно

– На оперативном плану сарадња је интензивирана и реализује се Споразум о специјалним и паралелним везама. То обухвата активности на пројектима „Јужни ток“, хидроелектране на Дрини и сардњу општина у пограничним дијеловима – рекао је Додик.

Он је додао да Србија потврђује опредјељеност за Дејтонски мировни споразум и да је против наметања рјешења која нису прихватљива за Републику Српску.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да се озбиљно приступило реализацији Споразума и специјалним и парлаелним везама, односно да он не остане само слово на папиру.

– Жеља нам је наравно да се „Јужни ток“ што прије гради и да општине сарађују. Све ово потврђује веома блиске односе између РС и Србије – рекао је Дачић.

Нагласио је да сарадњу Србије са Српском нико не може омести, те да у разговорима са међународним званичницима никада није тражено да се врше било какви притисци на РС у погледу мијењања Дејтона.

Он је додао да је за Србију прихватљиво све оно што се у БиХ договори, а да није на штету српског народа. Најавио да ће идућа сједница двије владе бити одржана у другој половини године у Србији

Архива