Савић: Клуб СНСД улаже амандман на Закон о шумама

26.05.2013 Актуелно

Савићева је на данашњој конференцији за новинаре рекла да ће амандман бити уложен на наредној сједници Народне скупштине Српске.

Напоменувши да СНСД подржава све активности Владе Српске усмјерене на довођење инвестиција и отварање радних мјеста, Савићева је истакла подршку странке отварању радних мјеста у текстилној индустрији у оквиру програма које води Јавно предузеће „Никола Тесла“ из Бањалуке.

Савићева је подсјетила на 200 отворених радних мјеста у Билећи у оквиру тог програма, који ће бити реализован у одређеном броју општина Српске.

– То је веома важан пројекат за Српску, посебно за локалне заједнице гдје се проводе такви програми – навела је Савићева.

Она је подсјетила и на почетак изградње Термоелектране Станари, на чијим радовима ће бити ангажовано око 90 одсто домаће радне снаге, те на почетак радова на дионици аутопута Добој – Прњавор, гдје је тренутно ангажовано 250 радника.

СНСД, каже Савићева, даје подршку и реформама којима ће доћи до поједностављења процедура приликом отварања и регистрације привредних субјеката, чиме ће се смањити број процедура и број потребних дана, а трошкови са више од хиљаду КМ биће сведени на 350 КМ.

Савићева је оцијенила да су узроци застоја БиХ на њеном европском путу у Федерацији БиХ, а не у Републици Српској.

Осврнувши се на посљедњу резолуцију Европског парламента о БиХ, усвојену без амандмана Дорис Пак, Савићева је нагласила да је доста ИПА фондова отишло на формирање бројних институција БиХ које су се показале неспособним.

Архива