Вуковић: Наредне седмице посао за 200 радника у Билећи

12.05.2013 Актуелно

Он је данас на конференцији за новинаре у Бањалуци оцијенио да је ово запошљавање веома значајно за Билећу, јер су се у овој општини у посљедњих неколико деценија само губила радна мјеста.

„У Билећи је 2.700 људи на Бироу за запошљавање, а у Херцеговини 16.900, што значи да је у Херцеговини стопа незапослености око 40 одсто, а у Републици Српској 25 одсто“, рекао је Вуковић, који је и члан Извршног одбора СНСД-а.

Уколико се овај програм запошљавања настави како је планирано, каже Вуковић, стопа незапослености у Херцегоивини ће се полако смањивати.

„У оквиру овог програма планирано је да се у Билећи запосли 400 радника, у Требињу 800, у Љубињу 350, те мањи број радника у Берковићима“, прецизирао је Вуковић.

Он је подсјетио да су у оквиру овог програма радници у Билећи завршили обуку, да је купљен пословни простор, да су стигле машине и репроматеријал, те да је све спремно да се 16. маја уручи 200 радних књижица.

„Пословни простори су купљени и у Требињу и Љубињу, гдје ће ускоро почети обука радника“, додао је Вуковић.

Он је нагласио да се ниједна Влада Републике Српске није маћехински односила према Требињу, већ су овој општини дате и многе привилегије, као што су сједишта предузећа „Хидроелектране на Требишњици“, „Хидреоелектране Дабар“ и „Електорпривреде Републике Српске“.

„Тражићемо да се сједишта „Хидроелектране на Требишњици“ и „Хидреоелектране Дабарж пребаце у Билећу“, поручио је Вуковић.

Архива