Радојичић: Период значајне стабилизације и афирмације

08.04.2013 Актуелно

На обиљежавању 15 година од оснивања СНСД-а у Теслићу Радојичић је истакао да је у времену прије доласка СНСД-а на власт Српска губила надлежности и дио своје уставне супстанце, те да је била под великим знаком питања због притисака међународне заједнице и несналажења тадашње власти.

„Ових седам година је период пуне афирмације Републике Српске и на домаћем и на међународном плану, а све то захваљујући СНСД-у без којег данас није могућа ниједна одлука у Српској и у БиХ“, рекао је Радојичић.

Он је оцијенио да СНСД има снагу да буде најјача политичка опција и у наредним годинама, те да то што у овом моменту није дио власти у Теслићу не значи да врло ускоро неће бити.

„Спремни смо да идуће 2014. године поново побиједимо на предсједничким и парламентарним изборима“, поручио је потпредсједник СНСД-а и додао да је снага ове странке у томе што се у њој налазе и оснивачи и нови људи, те да има отворена врата за пријем и других нових чланова.

Предсједник теслићког СНСД-а Драган Богданић рекао је да је странка у овој општини кренула са суштинским промјенама и да тежи већем омасовљењу чланства.

Богданић је изразио увјерење да ће са новим људима који су изабрани у општински одбор успјети да консолидује стање у странци, те да ће на наредним изборима остварити значајан резултат.

„За то ће нам требати пуно рада и труда. Покушаћемо да искористимо овај тренутак када је наша суграђанка премијер Републике Српске да заједно реализујемо неке пројекте који ће донијети добро свим грађанима наше општине“, закључио је Богданић.

Први предсједник општинског одбора СНСД-а Саво Касаповић сматра да се протеклих 15 година рада општинског одбора може подијелити у неколико фаза, те да је најуспјешнији период почео од 2004. године, када се десио значајан политички успон странке.

Касаповић тврди да у протеклом периоду ниједна власт у Теслићу није реализовала обим капиталних пројеката као што је то претходна власт на челу са СНСД-ом, због чега је поносан на све оно што је рађено тада.

Он је изразио очекивање да ће се теслићки СНСД на наредним изборима поново вратити на власт.

Архива