„Експерт“ за приватизацију по концепту „Сузана Манчић“

02.04.2013 Актуелно

У тој оцјени слажу се представници СНСД-а, који су јуче најоштрије реаговали на излагање Милојевића на Скупштини СДС-а у суботу у Брчком, гдје је рекао да „СДС до краја године мора да смијени предсједника РС Милорада Додика“.

Милојевић је на тој сједници у Брчком у суботу говорио као „експерт за привреду и економију“, наводећи да ће у супротном „Додик продати природна богатства РС, узети двије милијарде КМ и купити изборе“.

– Кад Милојевић говори о крађи и продаји „породичног сребра“, у ствари говори о себи. Треба само обратити пажњу на период када је био први министар трговине РС, а затим први директор Дирекције за приватизацију. Треба говорити о томе како је тада стекао богатство, а сада нам просипа професорско-економску стручност, рачунајући на кратко памћење – казао је члан Главног одбора СНСД-а Срђан Мазалица.

Он тврди да Милојевићеву стручност најбоље показује његов концепт прве послијератне приватизације.

– То је концепт који ја зовем концепт „Сузана Манчић“. Његова идеја била је да грађани акције државних предузећа добијају као на лоту, извлачењем. То је кренуло, па је онда поништено. Aли ту се више треба позабавити СДС-ом, зашто им Милојевић долази на сједнице Скупштине странке и за шта им он служи, кад, умјесто њих, износи радикалне, луђачке ставове – казао је Мазалица.

Он посебно истиче да Устав РС не познаје никакву врсту смјене предсједника Српске.

Члан Извршног одбора СНСД-а Душанка Мајкић је рекла да се Милојевић не треба сакривати иза било какве титуле, кад отворено ради у интересу СДС-а.

– Није то експерт. Ово је обрачун на политикантски начин са људима који им нису по мјери. СДС, нити било ко други, нема механизам никакве смјене демократски изабраног предсједника РС. О томе се одлучује на изборима – казала је Мајкићева.

Члан Главног одбора СНСД-а Сташа Кошарац је рекао да Милојевић свој кредибилитет и професионализам, ако их има, треба да покаже у оним општинама гдје је СДС на власти.

– Ту грађани нису видјели никакав квалитет, јер није отворено ниједно значајно радно мјесто, нити је покренут било какав важан пројекат – казао је Кошарац.

Естрадни економиста

Мазалица је рекао да је Милојевић привлачан појединим медијима, јер износи радикалне ставове, а да намјерно прећуткују његово „експертско“ дјеловање.

– Ради се о естрадном економисти. Сада тврди да концесије потпуно треба дати на располагање општинама. Тако би привредна богатства свих грађана била изложена злоупотребама појединих локалних моћника – казао Мазалица.

Архива