Цвијановић: Очување производње у фабрици „Бирач“ приоритет

07.04.2013 Актуелно

У првом плану су интереси Републике Српске, али и интереси радника“, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци, након састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и представницима СНСД-а.

Цвијановићева је напоменула да паралелно теку два процеса – један је одржање производње у том предузећу, наводећи да се ту биљеже добри резултати, те постоји стратегија за будући период.

Према њеним ријечима, други процес је везан за рад контролних органа и у том смислу постоји размјена информација о свему ономе до чега долазе контролни органи.

Цвијановићева је најавила да ће сутра у Влади имати разговор са партнерима заинтересованим за куповину Фабрике дувана Бањалука.

Она је рекла да сада постоји нови моменат да је укинута забрана располагања имовином предузећа од Суда БиХ и неколико других правних момената које је неопходно разријешити, а о чему треба разговарати са заинтересованим партнерима за куповину овог предузећа.

Цвијановићева је рекла да ће након састанка бити одржана сједница Владе и послије тога јавност ће бити упозната о ставовима Владе о том питању.

Она је рекла да ће на сједници Владе сутра бити говора и о обезбјеђивању плавог дизела за пољопривреднике.

„Постоји опређељење Владе да се обезбиједи плави дизел за прољетне радове и да се види како исти обезбиједити послије за јесењи период“, закључила је Цвијановићева.

Архива