Додик: Oбећани пројекти нису заборављени

14.04.2013 Актуелно

Предсједник Српске је истакао да се није одустало ни од раније најављиваног пројекта изградње пруге из Чапљине преко Билеће и Никшића, додајући да је то интернационални пројекат који не зависи само од Републике Српске, већ првенствено од Црне Горе која је највише заинтересована за његову реализацију.

Додик је подсјетио да Влада Републике Српске и републичке институције већ неколико мјесеци раде на осмишљавању пројекта развоја текстилне индустрије у Херцеговини, у којој би требало да буде запослено око 2.500 радника.

„У Билећи је обуку прошло око 150 будућих радница и у овој општини би крајем маја требало да почне да ради 400 радница, а након тога слиједи запошљавање у Требињу, Берковићима, Љубињу и Невесињу“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, послије Херцеговине текстилна индустрија ће бити покренута у Мркоњић Граду, Добоју, Модричи, Градишци и другим мјестима у Републици Српској.

Додик је данас је у манастиру Тврдош разговарао са Његовим преосвештенством епископом захумско-херцеговачким и приморским Григоријем о актуелним привредним и социјалним питањима у Требињу и Херцеговини.

Предсједник Српске рекао је да је на састанку било ријечи о рјешењима актуелних питања, попут изградње заобилазнице, запошљавању и побољшању опште климе у овом и сусједним градовима Херцеговине.

Додик је изразио задовољство уређењем манастирског комплекса у
Тврдошу, те истакао да неће изостати финансијска помоћ институција у градњи храма у Пребиловцима.

На новинарско питање зашто се предсједник Српске није састао са градоначелником Требиња Славком Вучуревићем, Додик је рекао да је понашање првог човјека Требиња „најблаже речено – нејасно и да би то могао бити проблем локалне заједнице“.

„Све оно што је у Владиној директној ингеренцији на подручју овог града беспрекорно функционише“, истакао је Додик.

Говорећи о актуелним смјенама директора јавних предузећа, Додик је рекао да директор „Хидроелекетрана на Требишњици“ Марко Митровић неће бити смијењен и да је губитак у овом предузећу настао због вишемјесечног ремонта и суше, а не због лошег пословања.

Владика Григорије је након састанка рекао да је добро да предсједник Српске буде у Требињу и Херцеговине што чешће и да ће се тако покренути многе добре ствари

Архива