Жељка Цвијановић: Подршка СП-а и ДНС-а

04.03.2013 Актуелно

„Свјесни смо да је потребно обезбиједити различита побољшања када је у питању цјелокупан амбијент са посебним акцентом на пословни амбијент, економију, запошљавање, борбу против криминала и корупције“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је потребно комбиновати све постојеће стратешке пројекте са различитим мјерама које би требало да дају одређене помаке, побољшања и позитивну климу у краткорочном периоду.

Цвијановићева је навела да је свјесна баласта који је дала свјетска економска криза и да Република Српска има малу незаштићену привреду.

Мандатарка за састав нове Владе Републике Српске изјавила је да постоји сагласност коалиционих партнера да  једно мјесто у влади буде понуђено странци која до сада није била у  њеном саставу и да то министарско мјесто треба да припадне некоме из  Републике Српске.

Цвијановићева је навела да је на састанку са представницима Социјалистичке партије разговарала о радњама које треба предузети ради побољшања социјалног амбијента у Српској.

Она је рекла да је на овом састанку било ријечи и о приоритетима рада нове владе и којом динамиком их реализовати.

Говорећи о критикама опозиције на састав нове владе, Цвијановићева је рекла да је такве критике не занимају, већ чињеница да је добила подршку коалиционих партнера.

„Сви смо изразили чврсто опредјељење да се ухватимо у коштац са стварним проблемима и да се побошља стање у свакој сфери живота“, закључила је она.

Цвијановићева је данас у одвојеним сусретима у Бањалуци разговарала са руководством ДНС-а и СП-а о саставу и приоритетима рада нове владе Републике Српске.

Архива