СНСД ће затражити смјену слободних стријелаца

26.03.2013 Актуелно

– Желимо да дамо шансу реализацији платформе о заједничком дјеловању на нивоу БиХ, али ту ће морати да се иде у додатне гаранције за будуће понашање. Матрица је да видимо зашто су се чиниле неке ствари које нису требале и зашто је кадар СДС-а и господин Мандић тврдио да постоји државна имовина БиХ када је сва политичка борба РС посљедњих година усмјерена на то – рекао је Додик.

Он је упитао да ли је довољан „један слободан стријелац да то на тај начин презентује или ће се поштовати политика која је договорена“?

Додик је нагласио да ће морати да буду смијењени и људи око Шаровића.

–  Људи који су око њега мораће да оду. Више се неће чекати ни један тренутак. Шаровић мора показати способност да то уради. Немамо разлога да опраштамо било коме и било шта. СНСД и ја уложили смо много свога кредибилитета, личног и политичког, да би обезбиједили позиције РС на нивоу БиХ и неће је нико угрожавати таман он долазио из СДС-а. Поготово то неће из СДС-а – рекао је Додик.

Додик је изјавио је да је БиХ посљедња политичка диктатура у Европи, диктатура високих представника и међународне заједнице, која мора да престане једног дана.

Коментаришући медијске спекулације да би за рјешење стања у Федерацији БиХ могла да буду употријебљена „бонска овлашћења“, Додик је новинарима у Бањалуци рекао да је увијек против употребе тих овлаштења високог представника, па и када је ријеч о Федерацији БиХ.
Додик је оцијенио да ни Инцко ни међународна заједница не би требало да се мјешају у ту ситуацију.

– Кад год је високи представник нешто радио из сличних мотива, настала је општа заврзлама – напоменуо је Додик и додао да је сама међународна заједница својим одлукама направила ФБиХ неспособном.

Предсједник Српске рекао је да ће, када га позову, ићи на састанке премијера Српске Жељке Цвијановић са директорима јавних предузећа који су вратили мандате Влади на располагање.

– Премијер је предложила да предсједници политичких партија који чине владајућу коалицију, са њом сједе на једној страни, а на другој да буду надлежни министар и људи из јавних предузећа, па да размотримо ситуацију – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

На питање да прокоментарише информацију да је власнику предузећа „Интеграл инжењеринг“ Слободан Станковић одузет новац на граници са Хрватском, Додик је рекао да свако има право да слободно располаже оствареном добити и да не види разлог да такву ситуацију коментарише.

– То је чиста пословна активност самог Станковића и његова је одлука зашто је на тај начин поступио – рекао је Додик и додао да је ријеч о једном важном и добром човјеку који остварује добре резултате у пословању и који има право да располаже са новцем ако је тај новац легалан и легитиман.

Архива