Нови министри преузели дужност

14.03.2013 Актуелно

Цвијановићева је рекла новинарима након приморедаје да је новог министра раније упознала са структуром Министарства и са свим активностима које се проводе, као и са плановима, тако да не очекује било какве проблеме.

– У потписаној примопредаји наводи се стање кадрова, финансија и проведених и планираних активности у Министарству. Овдје је уходана структура која одлично зна свој посао, а нови министар је расположен да ради. Према томе – све је у реду – нагласила је Цвијановићева.

Нови министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Игор Видовић захвалио је предсједнику Владе Жељки Цвијановић што му је указала повјерење да води и настави пут овог министарства.

– Да се не ради о најбољем министартву, не би премијер била ту гдје је сада. Имао сам довољно времена да се упознам и са својим помоћницима, са радом Министарства. Мислим да неће бити проблема, да ћемо наставити континуитет које је ово министарсво имало и у протеклом периоду – рекао је Видовић.

Према његовим ријечима, све је дефинисано плановима, програмима и активностима.

– Имамо активности за нову сједницу Владе, тако да се уходавамо – додао је министар Видовић.

Он је истакао да ће се Министарство у свом раду држати плана предвиђеног за ову и сљедећу годину, који је премијер Жељка Цвијановић представила у свом експозеу.

– Наш план је европски пит, Дејтонски споразум. Ми смо Министарство које врши координацију, усклађивање, и тако ћемо наставити – истакао је Видовић.

Цвијановићева је јуче преузела дужност предсједника Владе Српске од Александра Џомбића.

Вијеће народа Републике Српске јуче је потврдило избор Жељке Цвијановић за премијера и нови састав Владе чиме је завршена процедура именовања свих чланова извршне власти.

Мутабџија преузео дужност од Касиповића

Новоизабрани министар просвјете и културе Републике Српске Горан Мутабџија преузео је дужност од досадашњег министра Антона Касиповића.

Касиповић је упознао Мутабџију са приоритетним задацима министарства у области образовања и културе и пожелио му успјешан рад.

Мутабџија је рекао да ће наставити рад на развоју и модернизацији образовног система, те унапређењу културе у Републици Српској, саопштено је из ресорног министарства.

Јовичић преузео дузност министра унутрашњих послова Републике Српске

Досадашњи министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо предао је данас дужност новом министру Радиславу Јовичићу.

Чађо је упознао новог министра са Програмом рада МУП-а Републике Српске за ову годину, као и са стратешким пројектима Министарства који су у току, саопштено је из МУП-а Српске.

Јовичић је истакао да ће МУП Републике Српске наставити да извршава задатке у складу са законом и да ће један од приоритета бити очување надлежности Српске.

Он је рекао да ће се Министарство у раду придржавати Програма предвиђеног за ову годину.

– Борба против организованог криминала и корупције, супростављање тероризму, подизање нивоа ефикасности полиције, али и заштита положаја полицајца су неки од приоритета мог рада у наредном периоду – рекао је Јовичић.

Он је нагласио да неће бити занемарена ни област заштите и спашавања од непогода.

Станић преузео дужност од Шкрбића

Нови министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Слободан Станић рекао је данас приликом преузимања дужности да ће приоритет у његовом раду бити стабилизација стања у ресорном министарству, Фонду здравственог осигурања, али и свим здравственим установама Српске.

Након потписивања записника о примопредаји са досадашњим министром здравља и социјалне заштите Ранком Шкрбићем, Станић је најавио обилазак свих здравствених установа и свеобухватну анализу на основу које би била утврђена одговорност и предузете мјере побољшања система здравствене заштите.

– Покушаћемо одређеним уштедама, бољим провођењем одређених поступака и свим другим мјерама штедње на свим нивоима да ставимо трошкове под контролу, а сва уштеђена средства да усмјеримо према корисницима здравствених услуга – рекао је Станић новинарима.

Он је додао да ће посебна пажња бити посвећена питању вишка запослених у здравственим установама Српске.

Шкрбић је, честитајући Станићу на избору, изразио наду да ће наредни период у здравству бити период финансијске стабилизације.

– Не сумњам да ће колега Станић, као мој дојучерашњи први сарадник, успјешно одговорити свим изазовима и омогућити да здравствени систем Српске буде још јачи и на услузи свим грађанима Републике Српске – истакао је Шкрбић.

Шкрбић је нагласио да је од 2005. године битно побољшана слика здравствених установа у Српској и на већи ниво подигнут квалитет здравствене заштите, али да можда жали што није био одлучнији и радикалнији у борби против финансијске недисциплине и неодговорног понашања појединаца у здравству.

Он је посебно захвалио медијима за сарадњу и најавио да ће се посветити научно-истраживачком раду и ангажману у академској заједници Српске.

Маида Ибришагић-Христић преузела дужност

Новоизабрани министар трговине и туризма Републике Српске Маида Ибришагић-Хрстић преузела је данас дужност од досадашњег министра Бакира Ајановића. Ајановић је пожелио добродошлицу Хрстићевој и упознао је о примарним активностима министарства које су реализоване у протеклом периоду, као и о будућим плановима у области трговине и туризма, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Хрстићева је рекла да ће наставити започети рад у области развоја трговине и заштите потрошача, као и у области развоја и промоције туризма и угоститељства у Републици Српској.

Архива