Кошарац: СДС се бори за позиције, а не за Српску

03.03.2013 Актуелно

– Политика СДС-а је таква да једно мисле, друго говоре, а треће раде – рекао је Кошарац на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Говорећи о раду кадра СДС-а у институцијама БиХ, Кошарац је посебно апострофирао министра спољне трогивне и економских односа Мирка Шаровића и змајеника министра одбране Мирка Околића.

– Шаровића називају најбољим министром у Сарајеву, можда је добар за Бошњаке. Да ли је ико икада чуо да Околић каже да нешто не штима у Оружаним снагама БиХ или да нешто не ваља у Министарству одрбране БиХ, а много тога не ваља – рекао је Кошарац.

Он је истакао да платформа о заједничком дјеловању са СДС-ом на нивоу БиХ има за циљ заступање интереса Републике Српске, али да СДС-а често одступа од ње.

– Aко сарадња СНСД-а и СДС-а у Сарајеву буде прекинута због СДС-а ми ћемо наставити да радимо у интерсу Републике Српске. Прије тога, ипак, треба разговарати и наћи рјешење – рекао је Кошарац.

Он је упозорио и на штетно дјеловање предсједника ПДП-а и делегата у Дому народа Парламента БиХ Младена Иванића.

Жестока борба за формирање власти у Источном Сарајеву

Сташа Кошарац изјавио је данас да су укупна улагања институција Републике Српске у Источно Сарајево у посљедњих неколико година 166 милиона КМ. „Тренутно се води жестока борба за формирање градских власти у Источном Сарајеву. Сасвим је јасно да досадашња власт у том граду није ништа урадила за грађане“, рекао је Кошарац новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да је проблематично што из СДС-а постоји осам кандидата за градоначелника Источног Сарајева, а из ПДП-а четири.

„Нико од њих не прича шта ће добро урадити за грађане. У општини Источно Ново Сарајево смо побиједили, али стање које смо затекли било је катастрофално, због милионских кредитних задужења и губитака“, додао је Кошарац

Иванић је због својих заслуга највећа звијезда у федералним медијима – казао је Кошарац.

Влада Републике Српске

Портпарол СНСД-а Душица Савић казала је да ће мандатар за састав нове владе Републике Српске, Жељка Цвијановић сутра обавити консултације са коалиционим пертнерима СП-ом и ДНС-ом.

– У току идуће седмице биће обављени бројни разговори у вези са формирањем нове владе Републике Српске – истакла је Савићева.

Архива