Додик-правосуђе: Нема изговора за неуспјех

07.03.2013 Актуелно

Он је нагласио да сва одговорност за борбу против криминала и корупције у било ком сегменту, од највиших врхова власти до најнижих сегмената живота, лежи на тужиоцима и судијама, а не на политичарима.

„Моје је да обезбиједим атмосферу и молим их да се упусте у борбу, а не да ми објашњавају свој неуспјех било каквим формалним разлозима, јер нема изговора. Радите свој посао или се склањајте одатле“, поручио је Додик.

Предсједник Републике је рекао да ће он сам против себе поднијети пријаву, ако је то потребно.

„Како је могуће да се од 2002. до 2003. године прода 800 предузећа и да учествује 11 лица? У неком периоду када за то нисам имао јавну подршку, ја сам покретао то питање и тражио одговорност, али ње није било. Како је могуће да тужилац не може доказати да је код групе људи постојала намјера да сруши почетну цијену предузећа да би их купили буџашто?“, упитао је Додик.

Он је оцијенио да то сви знају, осим тужилаца.

„Молим да ми предложе измјене закона које им омогућавају да ђелују, усвојићемо га одмах. Нема правдања, најбоље они знају шта је проблем њиховог ђеловања. У овом друштву нико није заштићен и не смије то да буде. Ово друштво вапи за правдом, а њу треба да проведу тужилаштво и судство, а ми да дамо логистику“, поручио је Додик.

Он је нагласио да је логистика ове власти јасна – имате у буџету средства, дајте законе који ће вам омогућите да радите и они ће бити усвојени.

„Ако ми нећемо да усвојимо законе, нека изађу и кажу ови су лопови, а ми хоћемо да усвојимо законе“, истакао је Додик

Архива