Цвијановић: Приоритет отклањање властите слабости

05.03.2013 Актуелно

Она је најавила да ће Влада изаћи са анализом свих грантова, субвенција и подстицаја, како би се видјела очекивања и ефекти тих давања.

„Такође смо разговарали и о одливу средстава и дефинисали стратешке ствари будућег понашања Владе.Ми смо свјесни ефеката економске кризе, али ће приоритет бити да се окренемо отклањању сопствених слабости“, рекла је Цвијановићева.

Мандатар је са социјалним партнерима разговарала и о свим законским рјешењима која се односе на пословну заједницу, као и о октлањању одређених оптерећења, те о плановима за сређивање стања у јавним предузећима.

„У разговору са Синдикатом показали смо опређељење Владе за бригу о статусу радника, али и за помоћ људима из пословне заједнице, чије су сугестије биле изузетно корисне“, рекла је Цвијановићева.

Она каже да постоји подршка социјалних партнера за рјешавање одређених препрека, али да и свијест о стању у друштву.

Говорећи о смањењу плата и односу са Синдикатом, Цвијановићева је рекла да је приоритет Владе у оставци, као и нове владе да се дође до враћања плата на стари ниво и да је данас изнијела своје виђење динамике тог процеса.

„И Влада је била незадовољна доношењем одлуке о смањењу плата, али један од приоритета јесте њихово враћање на стари ниво“, рекла је Цвијановићева

Архива