Цвијановић: Kонсултације-женске групе

10.03.2013 Актуелно

Предсједница организације „Удружене жене“ Бањалука Нада Голубовић рекла је да је посебан фокус на данашњем састанку стављен на запошљавање жена, с обзиром да је то предвиђено и стратешким планом за запошљавање од 2011. до 2015. године.

„И даље ћемо сарађивати након првог иницијалног састанка, а разговарали смо и о проблемима других невладиних организација“, рекла је Голубовићева.

Предсједница Организације жена „Лара“ Бијељина Радмила Жигић рекла је да је Цвијановићева изнијела своје главне циљеве за наредни период, као и дио садржаја свог експозеа.

Она је додала да је положај жена знатно унапријеђен уласком већег броја припадница овог пола у Владу Српске. „До сада смо имали добру сарадњу са појединим министарствима, а сада имамо могућност да ту сарадњу знатно проширимо“, рекла је Жигићева.

Она је прецизирала да су невладине организације жена са Владом Српске до сада највише сарађивале у области заштите жена од насиља, док се сада отвара „прича“ и о важности провођења стратегије запошљавања, која је родно сензибилна.

„Ако се то буде развијало како је данас речено, то ће бити сјајно не само за жене, већ и за укупно становништво“, рекла је Жигићева

Архива