Жељка Цвијановић: Влада у најкраћем року

27.02.2013 Актуелно

Цвијановићева је изразила захвалност предсједнику Додику на указаном повјерењу, изражавајући чврсто опређељење да ће, као и до сада, радити у најбољем интересу Српске.

„Потпуно сам свјесна озбиљности и тежине повјереног задатка, апсолутно сам свјесна свих сложених процеса у којима учествујемо или којима смо изложени и свих тешких економских прилика у којима се налазимо“, истакла је Цвијановићева.

Она је напоменула да је, такође, свјесна да вријеме кризе у којој живимо захтијева појачани ниво иницијативе и да стратешка планирања морају бити комбинована више него икада са одређени мјерама које ће имати циљане ефекте и произвести резултате у кратком року.

Цвијановићева је рекла да ће ово бити чврсто опређељење нове владе и да је у том погледу већ сачињен програм који треба да подржи све оне друге активности које су везне за постизање циљаних ефеката које ће бити на добробит Српске, пословне заједнице и грађана.

„Очување уставне позиције Српске и лидерске позиције Српске када је у питању процес европских интеграција и јачање међународних веза, унапређење и побољшање имиџа Српске на међународњ сцени остају трајна опређељења Владе Српске“, истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да је спремна да у најкраћем року, у складу са прописаним процедурама, представи програм нове владе и предложи њен нови састав у парламенту Српске, те затражи подршку за идеје садржане у том програму, као и за тим који треба да их проведе.

„Програм и активности нове владе су већ дефинисане, имена министара позната и ту нема никакве збрке како се настоји представити““, истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је изразила задовољство и захвалност што је имала прилику да буде у Влади на чијем челу је био Александар Џомбић у веома тешким и изазовним временима.

„Изражавам свој оптимизам да ћемо у новом, освјеженом саставу Владе, са јасно прецизираним циљевима и одређеним понашањима које ће бити другачије, у складу са захтјевима новог времена, произвести резултате који се од нас очекују“, закључила је Цвијановићева.

Архива