Жељка Цвијановић, мандатар Владе Републике Српске

27.02.2013 Актуелно

Народна скупштина Републике Српске данас је прихватила оставку Владе на чијем челу је био Александар Џомбић. Цвијановићева је у Џомбићевом кабинету била министар за економске односе и регионалну сарадњу.

Рођена је 1967. године у Теслићу, гдје је завршила основну и средњу школу. Универзитетско образовање стицала је на Филозофском факултету у Сарајеву, те Филозофском и Правном факултету у Бањалуци. Професор је енглеског језика, а завршила је и постдипломски студиј на Правном факултету у области дипломатско-конзуларног права.

Радила је као наставник и професор енглеског језика, као виши преводилац, а потом и асистент у Мисији ЕУ у БиХ. Била је савјетник предсједника Владе за европске интеграције и сарадњу са међународним организацијама, а обављала је и послове шефа кабинета предсједника Владе Републике Српске и руководила Јединицом за координацију и европске интеграције.

У претходном скупштинском мандату била је и члан из реда стручњака Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске.

Удата је и мајка двоје дјеце.

Жељка Цвијановић: Влада у најкраћем року

Мандатар за састав нове владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је вечерас да ће радити у најбољем интересу Српске и најавила да ће у најкраћем могућем року представити програм и састав новог кабинета. Она је на конференцији за новинаре у Палати Републике изјавила да ће
међу приоритетима нове владе и даље бити јачање уставне позиције Српске и очување лидерске позиције у европским интеграцијама.

Архива