Додик: У наредних дан-два оставка оставка Владе

25.02.2013 Актуелно

Предсједник Српске је рекао за Радио-телевизију Републике Српске након састанка са премијером Александром Џомбићем да ће бити предложен нови мандатар за састав Владе, који ће добити мандат одмах након оставке Владе Републике Српске.

Он је навео да нема потребе да се иде у парламент Српске, пошто се ради о оставци Владе Републике Српске, како би се што прије ушло у консултације око састава Владе у којој ће остати један број садашњих министара.

„Вјерујем да ће сутра бити формално заказана сједница Владе, која ће бити одржана у сриједу, 27. фебруара, након чега креће овај механизам“, истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Предсједник Републике Српске није желио говорити о именима будућих министара, истичући да ће мандатар имати могућност да у консултацијама са политичким странкама које учествују у Влади саопшти имена нових министара.

„Остаје коалиција са СП-ом и ДНС-ом и у том погледу нема никаквих непознаница“, рекао је Додик.

Он је истакао да је на састанку оцијењено да је потребно увести нову атмосферу, нови импулс, који би требало да елиминише досадашњу значајно негативну конотацију и спекулације у вези са Владом Српске.

Додик је рекао да је са Џомбићем у пријатељским односима и да стоје заједно иза онога што ће бити учињено, без икаквих тензија.

Он је напоменуо да је Џомбић важан човјек СНСД-а, те да ће та странка тражити одређена рјешења за његове будуће ангажмане. /крај/мис/ск

Архива