Додик: Српска никад снажнија

27.02.2013 Актуелно

Предсједник Српске нагласио да је мандатар за састав нове владе Републике Српске Жељка Цвијановић успјешна и познаје европске методе, економска питања, а поседује и велику енергију.

„Она ће сигурно обићи цијелу Републику Српску, разговарати са људима и приближити владу народу, а влада ће бити један компактан тим“, истакао је Додик.

Додик је објаснио да је суштина промјене процјена да је потребан нови импулс, нова енергија, али и поновно окупљање.

„Руководство СНСД-а сложило се са коалиционим партнерима да је потребна нова енергија, која ће одговорити новим изазовима који нису толико тешки, али су медијски спиновани“, каже Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Он је нагласио да нема проблема са досадашњим премијером Александром Џомбићем, који ће сигурно имати високо мјесто у Републици Српској и у наредном предиоду.

„Ми смо сматрали да је ово прави тренутак за промјене, ми смо бирали вријеме, а шта говоре ови који су прије нас трошили вријеме на власт, од /Младена/ Иванића, СДС-а, /Драган/ Чавића, и осталих то смо виђели, па и њихове способности…од признања Чавића да је седам хиљада људи побијено у Сребреници, а сада се појављује муслимански командант који каже да се хиљаду муслимана побило између себе. То говори да је Чавић био спреман да прихвати налоге странаца, па се дисквалификовао као озбиљан саговорник по питању будућности Српске“, каже Додик.

Он наводи да је Република Српска свјесна економских проблема, али да ситуација није нигђе у свијету као прије пет-шест година.

„Кризе свугђе има. И Хрватска ће бити за који мјесец проглашена ‘болесником’ у ЕУ. Имамо проблеме реалне производње, али немамо проблем са фискалном стабилношћу, измирујемо обавезе, дугове.Ми живимо са народом, свјесни смо свега, ја имам комшије и знам како људи доживљавају кризу“, каже Додик.

Архива