Додик: Потребно освјежење у Влади Српске

21.02.2013 Актуелно

Он је нагласио да се разговори о Влади Српске настављају наредних дана, али да вечерас није било ријечи о њеној реконструкцији.

Додик је рекао да ће сутра или у суботу, 23. фебруара, са премијером Републике Српске Александром Џомбићем разговарати о позицији Владе Српске.

„На данашњем радном састанку СНСД-а закључили смо да Влада Републике Српске испуњава Уставом предвиђене обавезе и у том погледу је учинила максимум у стабилизацији економских и социјалних прилика у Српској“, рекао је Додик након састанка руководства СНСД-а.

Он је навео да већина у СНСД-у сматра да треба доћи до „освјежења“ у Влади Српске, те да ће се виђети у којем ће то обиму бити.

„Разговараћемо са коалиционим партнерима, јер је важно да се у овој години прибави нова енергија за изазове који нас очекују“, рекао је Додик.

Лидер СНСД-а је оцијенио да огромне медијске спекулације иду на стварање неповољне атмосфере око Владе Српске.

Истакао је и да нема раскола у скупштинској већини, као ни у односима са СДС-ом на нивоу БиХ.

Састанку руководства СНСД-а вечерас у Палати Републике у Бањалуци присуствовали су предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједници странке Игор Радојичић, Радован Вишковић, Нада Тешановић, те извршни секретар СНСД-а Рајко Васић.

Архива