Цвијановић: Опозицију хвата паника

10.02.2013 Актуелно

– Постоје субјекти које је ухватила паника, јер СНСД и Влада Републике Српске успијевају да обезбиједе инвестиције. Непримјерено је да опозиција овдје програмира драму у којој нападју инвеститоре у вријеме када влада свјетска економска криза – рекла је Цвијановићева на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Она је додала да не стоји теза опозиционих странака да СНСД неће да се ухвати у коштац са борбом против криминала и корипције.

Говорећи о европским инеграцијама, Цвијановићева је казала да у Републици Српској не постоји проблем са провођењем задатака ЕУ.

– Став Републике Српске у вези са провођењем одлуке у „случају Сејдић-Финци“ је познат и подразумијева провођење те одлуке са минималним интервенисањем у Устав БиХ – рекла је Цвијановићева.

Говорећи о састанку шесторке који је планиран за крај идуће седмице, казала је да под хитно треба да се реализују процедуре за доношење закона који су усаглашени између СНСД-а и СДП-а.

– Постоји неколико разлога због којих се већ дуго чека и незадовољни смо због тога. Најприје су међународни званичници у тумачењима закона рекли да они анулирају претходне реформе, што није тачно. Затим смо чекали тумачење Европске уније гдје су рекли да таква рјешења постоје у земљама ЕУ, али да БиХ није довољно зрела за њих, што је апсурдно. У сваком случају договорена рјешења треба што прије упутити у процедуру – истакла је Цвијановићева.

Када је ријеч о реформи ФБиХ, она је рекла да је став СНСД-а да се ради о реформи локалног карактера.

– Не може и не смије доћи до било каквог преливања у Републику Српску. У Српској не може бити промјена и реформа се спроводи да би се ФБиХ учинила функционалном – рекла је Цвијановићева.

Архива